Vriendenschaar toont wilskracht

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vriendenschaar heeft de welverdiende punten meegenomen uit Middelburg. De groenhemden toonden wilskracht en vochten voor wat ze waard waren. Het was geen wedstrijd met een mooi verhaal, het enige dat telde was een overwinning van 16-17 op Swift.

De CAB holland-ploeg startte met Corné Kraaijeveld in de basis, omdat kersverse vader Sebastiaan de Jong afwezig was bij deze wedstrijd. Het gewijzigde vak had in de beginfase van de wedstrijd moeite met scoren. Toch forceerde aanvoerster Wendy Kraaijeveld in de tweede minuut een strafworp die Peter Visscher benutte. Vervolgens duurde het 7 minuten voordat de eerste vakwissel een feit was, doordat Swift de 1-1 maakte. Het andere vak reageerden direct en lieten de Zeelanders tegen een 1-3 achterstand aankijken door scores van Mees van der Waal van Dijk en Tjeerd Putters. Er brak een fase in de wedstrijd aan waarin Vriendenschaar slordig speelden, veel balverlies leed in de passing en het gaatje niet groter kon maken. Het antwoord van Swift volgde: 4-3, waarin twee strafworpen niet benut werden door de thuisploeg. Tot de rust wisselden beide ploegen elkaar af met het pakken van de voorsprong en werd het gaatje nooit groter dan 2 punten. Net voor rust lijmde Mees van der Waal van Dijk met een fraaie doorloopbal de ruststand tot 8-7 in het voordeel van Swift.

Na de rust was het weer Mees van der Waal van Dijk die Vriendenschaar in de wedstrijd hield met een raak schot (8-8). De routinier ontpopte zich in de tweede helft tot een waar steunpilaar voor het team uit Hardinxveld. Na de 9-9 van Corne Kraaijeveld, werd het spel stil gelegd omdat Milou van Dijk hard tegen de grond werd gewerkt door een heer van Swift. Na een blessurebehandeling kon zij de wedstrijd vervolgen. Het werd een fysiek harde tweede helft, waarin vooral de dames van Swift mee gingen scoren. Vriendenschaar kon aan blijven haken door te strijden voor wat het waard was. Een gelijkopgaand vervolg van de wedstrijd, waarin Mees van der Waal van Dijk bleef scoren, werd het eerste gat van drie doelpunten geslagen op 13-16 door een schot van Corne Kraaijeveld. Swift spurtte nog tegen en kwam terug tot 15-16, maar in een spannende slotfase was het Tjeerd Putters die een strafworp forceerde en benutte tot 15-17. Uiteindelijk werd het 16-17 in Middelburg.

Het was weer een goede wedstrijd van Vriendenschaar die deze belangrijke punten meenamen uit Zeeland. Volgende week speelt de CAB holland-ploeg uit tegen KOAG om 21.10 uur in Krimpen aan de Ijssel.

De scores van Vriendenschaar zijn gemaakt door: Mees van der Waal van Dijk 7x, Corne Kraaijeveld 4x, Tjeerd Putters 3x en Peter Visscher 2x