Twee koren, één dirigent, één concert

9 december 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM- Gospelkoor We Believe uit Hardinxveld en gospelkoor Sound of Joy uit Werkendam verzorgen zaterdagavond 14 december samen een kerstconcert in de Breedeway. De koren staan beide onder leiding van Marcel van der Poel. ,,Het is een uitdaging om een hele avond te verzorgen en allebei de koren te dirigeren, maar ik heb er erg veel zin in", vertelt de dirigent.

Door Lisa Middelkoop

Het thema van het concert is Sing Noël. ,,Het is een typisch kerstconcert, maar wel met een uniek repertoire. De koren zingen zeven nieuwe liederen op de avond. Het concert begint met rustige muziek en verloopt met steeds uitbundigere liederen. We beginnen als het ware biddend en eindigen met het 'licht'. Dan zingen we Jezus toe. De liederen variëren van echte gospelnummers zoals Go tell in on the Mountains tot Stille Nacht, een klassiek stuk van Händel, wat we samen met het publiek zingen. Op deze manier hopen we de aandacht vast te houden." Tussen het zingen door is er ook ruimte voor een muzikaal intermezzo.

,,Sinds de zomervakantie zijn we al hard aan het oefenen. In totaal worden er zestien liederen gezongen, daar gaan dus wat avonden aan vooraf. De spanning begint nu een beetje toe te nemen, maar dat is alleen maar goed voor een beter resultaat", lacht Marcel.

Het initiatief om een concert met twee koren te geven is van de koren zelf uitgegaan. ,,Omdat we allebei dezelfde dirigent hebben, vonden we wel dat we wel een keer samen een concert konden geven", reageert Magret Dekker, één van de commissieleden. ,,Er komt best veel voor zo'n avond kijken, naast dat de liederen geoefend moeten worden, moet er ook een programma staan en je wilt natuurlijk ook hier en daar verrassend uit te hoek komen, dus daar hebben we wat avonden voor bij elkaar gezeten. Gelukkig verliep de samenwerking erg goed. We hebben er allemaal erg veel zin in", vertelt ze verder. Ook Marcel hoopt op een gezegende avond waarin de grootheid van God duidelijk wordt. ,,De geboorte van Jezus blijft een bijzonder feest."

De avond begint om 20.00 uur en duurt ongeveer tot 22.30 uur. Entree is gratis. Locatie: Breedeway 1a, Hardinxveld.

Foto onderschrift: Marcel zingt, dirigeert en speelt piano op de avond.

advertentie
advertentie