Klimaatservice laat installateurs Gilde lopen

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Klimaatservice Holland BV in Hardinxveld-Giessendam is een bedrijf dat zich richt op klimaatbeheersing in gebouwen waar gewoond en gewerkt wordt. Een prettige omgeving om in te leven en te werken draagt bij aan het welzijn van de mens. Dat geldt ook voor een stuk veiligheid in de werkomgeving. Reden voor het bedrijf om de toekomstige installateurs van het Gilde Vakcollege Techniek te voorzien van veiligheidsschoenen.

Omdat in het werkklimaat veiligheid, gezondheid en milieu belangrijke componenten zijn, krijgen de leerlingen van het Gilde Vakcollege Techniek een uitgebreide cursus VCA, voluit Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers geheten. Een opleiding die behalve kennis van de veiligheidseisen ook het veiligheidsbewustzijn op het werk moet verhogen.

Onmisbaar onderdeel van veilig werken zijn de veiligheidsschoenen, die voorzien zijn van verharde (staal of verhard plastic) neuzen en een tussenzool om zo de voet tegen beschadiging te beschermen. Waren het vroeger wat oubollige en plompe modellen, tegenwoordig zijn het schoenen met een vlotte, eigentijdse uitstraling, die daarom dan ook graag door jong (en oud) gedragen worden. Dankzij de gift van Klimaatservice lopen de jongens en meiden van het Gilde er eigentijds en veilig bij.

advertentie
advertentie