SGP maakt kieslijst bekend

12 december 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De ledenvergadering van de SGP heeft dinsdag 10 december de kieslijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Arjan Meerkerk (31) was al in september door de ledenvergadering gekozen als lijsttrekker.

Arjan heeft vanaf 2006 zitting in de raad. Hij is in 2011 afgestudeerd als bestuurskundige en is in het dagelijks leven onderwijsadviseur bij Driestar Educatief. De tweede plaats van de lijst wordt ingenomen door Jan de Vos (61). De Vos zit vanaf 1982 in de raad. Hij wil zijn kennis en ervaring nog één periode inzetten. In het dagelijks leven is hij werkzaam als salarisadministrateur. De derde plaats wordt ingenomen door Jasper de Jong (55). De Jong zit vanaf 2007 in de raad. Hij is veehouder en ondernemer in groenonderhoud en grondverzet. De Jong heeft een breed netwerk in de lokale samenleving. Op vier staat een nieuwkomer: Jan Noordzij (35). In het dagelijks leven is Jan fiscaal jurist en heeft met een compagnon een onderneming in Ridderkerk. Met zijn financiële kennis een aanwinst voor de SGP.

Op de vijfde plaats staat, op diens eigen verzoek, de kandidaat-wethouder voor de SGP: Theo Boerman (55). Boerman heeft veel financiële kennis en expertise en is ervaren in de lokale politiek. Hij is sinds 2006 wethouder van onder meer financiën, verkeer en vervoer en openbare werken. Op nummer zes staat Arie van den Berg (58). Arie van den Berg is in het dagelijks leven docent godsdienst op het Driestar College in Gouda. Daarnaast is hij actief als kerkelijk werker.

De SGP heeft momenteel drie zetels in de gemeenteraad. Bij de laatstgehouden gemeenteraadsverkiezingen kwam de partij 15 stemmen tekort voor een vierde zetel. Kijk voor meer informatie en actueel nieuws op www.hardinxveld-giessendam.sgp.nl.

advertentie
advertentie