Nieuwe naam voor Auto Ames: De Waal

13 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM/LEERDAM - Op de voorgevel van de drie vestigingen van Auto Ames in Gorinchem en Leerdam prijkt vanaf woensdag 18 december een nieuwe naam: De Waal. De naamswijziging vloeit voort uit de twee jaar geleden aangeknoopte samenwerking met De Waal Autogroep.

Door de fusie ontstaat één autobedrijf met elf vestigingen onder de groenblauwe vlag van De Waal Autogroep. Daarmee dekt de dealer van Volkswagen, Audi, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens het volledige Rivierengebied af. De schaalvergroting zal leiden tot een hoger servicepeil waarbij het product- en dienstenaanbod nauwer aansluit bij de wensen van de klant, verwachten algemeen directeur Walter de Bruin en Ames-directeur Frank Linders.

Volgens De Bruin is de naamswijziging het 'logische gevolg' van een succesvolle samenwerking die al twee jaar duurt. ,,We combineren the best of both worlds. De afgelopen periode hebben beide familiebedrijven intensief van elkaar geleerd. Ames heeft de aangereikte verbeterpunten van De Waal ingepast, andersom heeft De Waal van Ames geleerd. Ondertussen is er achter de schermen hard gewerkt aan de integratie van de twee bedrijven. Het enige wat er nu nog aan ontbreekt, is een naamswijziging.”

En dat terwijl Ames een goede naam heeft in Gorinchem en Leerdam. Is het niet zonde om deze van de gevel te halen?

Linders: ,,De Waal Autogroep geniet al decennia een uitstekende reputatie in de regio De Betuwe en Maas en Waal. Onze klanten blijven ook na de naamsverandering verzekerd van oersterke merken. Dat is één. Daarnaast staat De Waal Autogroep, ook vanuit hún traditie als familiebedrijf, net zo dicht op de klant als Ames dit doet. Verder is het goed om te weten dat de collega’s in Leerdam en Gorinchem op hun plek blijven. De klant houdt dus zijn of haar vaste aanspreekpunt. Alles blijft bij het oude; alleen de naam verandert.”

In welk opzicht is schaalvergroting hier een voordeel?

De Bruin: ,,Wij zijn ervan overtuigd dat we een slagvaardiger bedrijf worden dat zich nóg prominenter in de regio manifesteert. Met andere woorden: in de breedte zal onze kracht toenemen. Door het samengaan van de twee bedrijven ontstaat één middelgroot bedrijf dat tot de top-25 van Nederlandse autobedrijven behoort. Wat Frank zegt, klopt: we mogen dan wel een grotere speler zijn geworden, toch houden we de toegankelijkheid van een familiebedrijf. Groot geworden door klein te blijven dekt wel de lading.”

De Waal Autogroep is de afgelopen tijd sterk in beweging. Voor de bundeling van alle Audi-activiteiten in het rayon werd eind 2012 een gloednieuw pand langs de A15 bij Geldermalsen geopend. Deze week gaat de compleet nieuwe website de lucht in. De site voldoet, met name qua beleving en gebruikersvriendelijkheid, aan de hoogste internetstandaarden.

advertentie
advertentie