Grimmige wedstrijd River Trotters

15 december 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Dames 1 van River Trotters is winterkampioen geworden. Zij wonnen afgelopen wedstrijd tegen DAS uit Delft met 41-40. De dames van River Trotters moesten het dit keer zonder center Marjan Bongers en de geblesseerde Carolien Loeve doen. Het werd een grimmige wedstrijd. Toen coach Lock de scheidsrechters op de spelregels wees leidde dit tot een technische fout.

DAS wist aan het begin van de wedstrijd uit te lopen tot een 10-4 voorsprong, maar na een time out van coach Lock was het Samantha Cornegè die 3 keer scoorde. Het eerste kwart werd zodoende afgesloten met twee punten achterstand. Het tweede kwart werd grimmiger; er werden fouten gemaakt aan beide kanten. River Trotters kwam dit kwart drie keer op de vrijeworp lijn terecht. Erica Post benutte de strafworpen.

Na de rust wist de Hoek en Blok formatie de stand naar 3 punten voorsprong te brengen, maar het spel werd steeds grimmiger. Coach Lock kon zich niet vinden op de beslissingen van de scheidsrechters en besloot hen te wijzen op de spelregels. Dit leverde hem een technische fout op.

Angela de Bruin opende het vierde kwart met een mooi afstand schot en Erica Post breidde het verder uit met 2 jumpshots. Het werd een kwart met veel vrije worpen. Samantha Cornege benutte in dit kwart de 4 punten en bracht de stand naar 3 punten voorsprong. Twee minuten voor het einde werd het een gelijkstand. In de laatste minuut werden de basketbalsters van River Trotters onrustig in hun spel en maakten fouten. De tegenstanders mochten hierdoor de vrijeworplijn betreden wat leidde tot een punt voorsprong voor DAS. 15 seconden voor het einde wist River Trotters de bal te bemachtigen en Rolinka Versluis wist 5 seconden voor het einde van de wedstrijd te scoren: 41-40.