Waardevol afval

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - In het Natuurcentrum presenteerde educatief coördinator Jet de Jonge onlangs het nieuwe project Waardvol afval. Speciaal voor deze gelegenheid was een kleine expositie ingericht met onder andere een een leuke slang uit een afgedankte stropdas, geschept papier uit oud papier en plantenhangers uit petflesjes.

Het project Waardevol Afval is ontwikkeld door het Natuurcentrum Gorinchem in opdracht van/en in samenwerking met Reinigingsdienst Waardlanden.

Reinigingsdiensten staan voor de taak de gescheiden afvalinzameling van (huishoudelijk)afval steeds verder te optimaliseren. Educatie over de ontwikkeling 'van afvalverwerking naar grondstoffen management' beoogt bij te dragen aan de gedragsverandering van burgers. Het is een cliché, maar jong geleerd is oud gedaan. ,,Met deze materialen en activiteiten willen we de kinderen nadrukkelijk handelingsperspectief bieden. Plezier en 'leren door ervaren' zijn bij het maken van deze lesmaterialen een belangrijk uitgangspunt geweest," aldus Jet de Jonge.

De leskistjes die horen bij het project Waardevol Afval zijn gemaakt voor alle basisscholen in het werkgebied van Waardlanden. Inmiddels zijn de leskistjes op alle scholen in de regio AV bezorgd. Naast deze leskistjes kunnen de scholen verdiepingsleskisten lenen bij het Natuurcentrum om thema's verder uit te werken tijdens een project of als ondersteuning van een onderwerp uit een les(methode) over afval. Medewerkers van het Natuurcentrum kunnen op verzoek van de school ondersteuning bieden bij het uitvoeren van een workshop, die onderdeel kan uitmaken van een verdiepingsleskist. Ook kunnen de scholen een bezoek brengen aan het ABS (afvalbrengstation) van Waardlanden in Gorinchem en/of de veegwagen cq. zijlader van Waardlanden op de eigen locatie uitnodigen.

advertentie
advertentie