Stichting Generatio en BUtogether organiseren dag voor jonge gezinnen

19 december 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – Stichting Generatio en BUtogether verzorgen zaterdag 22 maart een Jonge GezinnenDag voor ouders van kinderen in de leeftijd van nul tot acht jaar. Het thema luidt ‘Bouwen aan je gezinscarrière?! ‘. De dag wordt gehouden in Hardinxveld-Giessendam.(onder voorbehoud)

Na de succesvolle eerste editie van 2013 organiseren Stichting Generatio en BUtogether wederom een JongeGezinnenDag. In de praktijk van hun werk merken de stichtingen dat voor de doelgroep jonge ouders weinig concreet en praktisch toepasbaar onderwijs beschikbaar is. ,,Tijdens onze spreekbeurten en cursussen valt het ons telkens weer op dat jonge ouders behoefte hebben aan informatie aangaande de (geloofs)opvoeding van hun kinderen die praktisch is en direct toepasbaar binnen het gezin”, aldus Rob Hondsmerk, oprichter en directeur van Stichting Generatio. ,,Aan deze behoefte willen we tegemoet komen tijdens de JongeGezinnenDag.”

De JongeGezinnenDag van 22 maart vindt plaats in Hardinxveld-Giessendam ( onder voorbehoud ) en begint om 10:00 uur. Het thema ‘Bouwen aan je gezinscarrière?!’ verwijst naar de opbouw en inhoud van de dag. Marije van den Berg, oprichter van BUtogether: ,,Het concept van deze dag is onderscheidend te noemen. Wij dagen ouders uit om hun gezinsdroom op papier te zetten. We helpen ouders om de geleerde theorie in de praktijk te brengen en reiken hen daarbij workshops aan waar ze binnen hun gezin direct mee aan de slag kunnen. Onderdeel van de dag zijn onder andere praktische workshops, sketches en samenzang. Ook voor de lunch wordt gezorgd. Daarnaast bieden we kinderopvang aan voor kinderen in de leeftijd van nul tot acht jaar. Dat dit op prijs gesteld wordt, werd vorig jaar al snel duidelijk. Binnen een paar weken zat het kinderprogramma vol. Ook de reacties achteraf – van zowel de ouders als de kinderen – waren zeer positief. We adviseren daarom ouders die hun kinderen mee willen nemen om zich zo spoedig mogelijk aan te melden.”

Meer informatie over deze dag en de organisaties die verantwoordelijk zijn voor deze dag, is te vinden op www.generatio.nu en www.butogether.nl. Aanmelding is noodzakelijk. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden om de kosten te dekken.

advertentie
advertentie