Afbeelding
Janus Visser/BDU

Gezellige Kerstacond Poort6 Cup

25 december 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Kerstavond in de Oosterbliek stond niet in het teken van cadeautjes uitpakken, maar des te meer in het teken van een gezellig avondje zaalvoetbal. Leerdam Sport en SteDoCo kregen de taak om deze feestelijke avond in te luiden. En dat deden ze op gepaste wijze. In een spannende wedstrijd met kansen over en weer was het SteDoCo dat de score opende. Leerdam Sport had desondanks nog dezelfde minuut een passend antwoord en nam vervolgens ook de voorsprong.

Nadat de ploegen met een 2-2 stand de rust uit kwamen, waren het de gebroeders Chentouf die de wedstrijd beslisten in Leerdams voordeel. Ze brachten de score naar 6-2 en dat bleek voldoende voor de drie punten. SteDoCo wist nog wel twee keer te scoren, maar ook Leerdam Sport deed dat nog een keer waardoor 7-4 de eindstand was.

Doelpunten:

Leerdam Sport: Akram Chentouf (3x), Achraf Chentouf (2x) en Cyrill Menges (2x)

SteDoCo: Pascal van Delden (2x), Sam Versluis en Chris Boom

De eerste speelronde werd afgesloten door Schelluinen en Meerkerk die in dezelfde groep acteren als Leerdam Sport en SteDoCo. Meerkerk begon beter aan de wedstrijd en dat leverde een vroege voorsprong op. Die voorsprong kwam eigenlijk geen enkel moment in de problemen. Meerkerk was de ploeg die de kansen creëerde (en bovendien een aantal keren afmaakte) en Schelluinen moest het vooral hebben van enkele counters. De 5-1 die aan het einde van de wedstrijd op het scorebord stond, was dan ook volkomen verdiend.

Doelpunten:

Schelluinen: Marcel Steenland

Meekerk: Floren Streefkerk (3x), Youri van Blanken en Jesse van der Wal

Waar er een laatste wedstrijd van de eerste speelronde is, is er natuurlijk ook een eerste wedstrijd van de tweede speelronde. Die eer was aan Almkerk en SVW toebedeeld. SVW won de eerste wedstrijd ruim van Groot-Ammers en Almkerk verloor zijn eerste wedstrijd van Unitas. Toch werd het absoluut geen formaliteit. SVW nam dan wel een comfortabele 0-3 voorsprong, door onder andere een prachtige pegel van Johan van Es, maar Almkerk bleef prima voetballen.

Almkerk lijkt dit toernooi patent te hebben op wedstrijden waarin massaal op paal en lat geschoten wordt, want ook deze keer was het aluminium een grote sta in de weg voor de Almkerkers. SVW was daarentegen een stuk effectiever en maakte daarmee het verschil. De marge werd daardoor nooit kleiner dan twee. Vlak voor tijd deden de Gorcummers ook nog een duit in het zakje wat betreft het raken van de paal en lat en de score bleef daardoor beperkt. 2-4 was de eindstand en daarmee pakt SVW voor de tweede keer drie punten.

Doelpunten:

Almkerk: Fabio de Jong en Thomas Blankers

SVW: Mergim Shala (2x), John Wijnbelt en Johan van Es

Door de ruime nederlaag van Groot-Ammers en de ruime overwinning van Unitas in hun eerste wedstrijd werd er in de laatste wedstrijd van de derde avond geen verrassing verwacht. Die kwam er ook niet. Unitas bracht zichzelf al vroeg in een zetel en het was met name aan de nonchalante manier van spelen te danken dat het bij rust 'slechts'0-4 stond. Na de rust kwam Unitas op stoom en produceerde het doelpunt na doelpunt. Onder andere Mohammed Boukrouche wist het net drie keer te vinden waardoor hij zich tijdelijk topscorer van het toernooi mag noemen. Groot-Ammers kwam er evenals in de eerste wedstrijd niet echt aan te pas en werd net als in de eerste wedstrijd met 3-11 verslagen. De laatste wedstrijd in deze poule tussen Unitas en SVW zal bepalen wie de groepswinnaar wordt. Die wedstrijd wordt zaterdag 28 december om 15:40 gespeeld.