Afbeelding
Janus Visser/BDU

Hardinxveld strandt in poulefase

29 december 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld is zaterdag door een gelijkspel tegen Altena uitgeschakeld in het Poort 6 Champions Cup toernooi. De ploeg uit Nieuwendijk heeft zich wel gekwalificeerd voor de kwartfinales.

Hardinxveld moest winnen in het onderlinge duel, maar kwam niet verder dan 4-4. Na een vroege voorsprong voor Altena namen de withemden het initiatief nog wel over en liepen zij uit naar een 3-1 voorsprong. Vlak voor rust maakte Altena het weer spannend door de 3-2 te scoren. Na rust bleef Altena aandringen en maakte de gelijkmaker. Na twee gele kaarten voor Hardinxveld dat het even kwijt was scoorde Ranil van Gastel de 3-4. In de laatste minuut scoorde Hardinxveld nog de gelijkmaker, maar dat was niet voldoende. Altena naar de kwartfinales.

In het andere duel in de poule was LRC te sterk voor Lekvogels: 4-0. De Leerdammers zijn daardoor ook volgend jaar van de partij in Gorinchem.

Sliedrecht en Rijswijkse Boys maken maandag in een onderling duel uit wie groepswinnaar wordt in poule E van de Poort 6 Champions Cup. Bij een gelijkspel gaan beide clubs mogelijk door. De twee teams boekten zaterdag hun tweede overwinning in het Gorcumse zaalvoetbaltoernooi. De Lockhorstbewoners hadden het niet eenvoudig tegen Herovina, maar in het tweede deel kwam het kwaliteitsverschil toch tot uiting: 6-2. Topschutter Fetim Meha was goed voor vijf treffers.

Vervolgens betraden Rijswijkse Boys en Asperen de arena. De Boys moesten winnen om in het spoor van Sliedrecht te blijven en waren favoriet in dit potje. Het leek aanvankelijk een simpele opgave te worden want al snel stond een 3-0 tussenstand op het scorebord. Even spartelde Asperen wat tegen en kwam terug tot 3-2, maar de formatie was vervolgens kansloos tegen het bij vlagen leuk spelende Rijswijkse Boys (9-2).

Ook in groep F de tweede speeldag. SteDoCo en Schelluinen begonnen beiden op nul aan hun wedstrijd, waarbij laatstgenoemde de underdog was. Het speelde dan ook een vrij kansloze wedstrijd en na tweemaal twintig minuten stonden er met zes tegen één duidelijke cijfers op het scorebord. Leerdam Sport manoeuvreerde zich in een prima uitgangspositie door via een overwinning op Meerkerk de koppositie te pakken in deze groep. In een vlakke wedstrijd wonnen de Glasstadbewoners met 3-0. Hierdoor hebben zij maandag aan een gelijkspel tegen Schelluinen genoeg om de kwartfinales te bereiken. Schelluinen zal de laatste plaats nauwelijks kunnen ontlopen of het moet met forse cijfers winnen van de kampioenskandidaat.

Na de loting half november werd al reikhalzend uit gekeken naar de Gorkumse derby tussen Unitas en SVW. In een ver verleden op het veld een echte klassieker. De Oosterbliek zat dan ook bomvol (circa 1500 toeschouwers) toen beide kemphanen de zaal betraden voor deze kraker, die beslissend was voor de groepswinst. Bij een gelijke stand zouden beiden doorgaan, maar van een akkoordje was zeker geen spraken, want beiden gingen er vol op. Het was niet alleen een papieren kraker, maar werd puur reclame voor het zaalvoetbal. SVW keek zonder dat het een bal geraakt had al heel snel tegen een 1-0 achterstand aan. Onder aanvoering van de uitblinkende John Wijnbelt herstelde het zich sterk en won na een zinderende pot voetbal terecht met 4-3. Hiermee werden de streepjes groepswinnaar en zal Unitas nog moeten toekijken hoe het verdere verloop wordt in de andere groepen om eventueel als één van de twee beste nummers twee door te gaan.

Na dit spektakel was het de beurt aan Groot Ammers en Ameide om hier een passend vervolg aan te geven. Beide teams begonnen puntloos aan dit duel, dat zeker de eerste helft wat voort kabbelde en pas na de doelwisseling tot leven kwam. Almkerk zou aan één puntje voldoende hebben om niet als laatste te eindigen en vooraf verwachtte een ieder eigenlijk dat dit wel zou gaan gebeuren. Tot ieders verassing boog Groot Ammers in de slotfase een 0-1 achterstand om in een 3-1 zege, waardoor het ook volgend jaar aanwezig zal zijn op dit toernooi, waar Almkerk er dan niet bij is.

De tweede Gorcumse stadsderby van deze voetbalmarathon was er ook één met grote belangen, want zowel GJS als Raptim stond op zes punten en ook hier zou gelijkspel voor beiden genoeg zijn. In de eerste helft zag het er dan ook naar uit, dat men dat wel prima vond, want er gebeurde nauwelijks iets. Met nog een minuut of 16 op de klok te gaan, opende GJS echter de score en moest Raptim in de achtervolging. Het probeerde dat wel maar het was niet in staat om de bal tussen de palen en in het net te krijgen. Ook GJS kon dat niet meer, maar dat hoefde ook niet, want de 1-0 was voldoende voor de kwartfinale. Raptim moet vrezen dat mis te lopen en is afhankelijk van anderen.

HSSC'61 zal volgend jaar niet aanwezig zijn in de Oosterbliek, want het kreeg met 10-0 een pak rammel van Heukelum in een eenzijdig duel. Maar liefst 7 verschillende spelers wisten te scoren voor Heukelum.

Kozakken Boys speelde zijn tweede wedstrijd tegen Woudrichem dat al aan zijn laatste wedstrijd in de poule begon. Woudrichem moest winnen om uitzicht te houden op de kwartfinales maar Youri Huyzer scoorde al snel de 1-0 en de 2-0 voor Kozakken Boys. Woudrichem bleef gewoon voetballen en kwam ruim voor rust zelfs op voorsprong met 2-3. Na rust scoorde Marinko de Haan zijn derde van de avond waardoor Woudrichem op 2-4 kwam. Kozakken Boys probeerde hierna nog een treffer te forceren maar de keeper van Woudrichem blonk uit waardoor in poule D in theorie alle ploegen nog door zouden kunnen gaan. Sleeuwijk kwam dan ook goed uit de startblokken tegen Vuren. Josbert Wemmenhove wist al snel twee keer te scoren. Toen Vuren wat terugdeed wist Sleeuwijk daarna ook weer snel te antwoorden met de 3-1 en de 4-1 voor rust. Vuren wist de 4-2 te maken en probeerde daarna door te drukken maar toen de aansluitingstreffer uitbleef scoorde Sleeuwijk de 5-2. Woudrichem moet nu wachten wat de uitslag van Sleeuwijk-Kozakken Boys zal worden. Alle drie de teams maken nog kans op de poulewinst.