Janus Visser/BDU

Kwartfinalisten Poort6 Champions Cup bekend

31 december 2013 om 00:00 Nieuws

Sleeuwijk - Kozakken Boys 1-3

Beiden waren nog in de race voor een kwartfinaleplaats. De Boys moesten dan winnen met een marge van tenminste vijf doelpunten en Sleeuwijk met maar liefst acht goals. De jacht werd ingezet op Woudrichem dat voorafgaande aan dit Brabants onderonsje nog aan de kop ging in groep D. Het zal de vissenkoppen bepaald niet dun door de broek hebben gelopen, want bedreigend werd het bij een 3-1 stand in het voordeel van Kozakken Boys slechts even. Daar bleef het bij en daardoor gaat Woudrichem door naar de laatste acht. Door deze nederlaag eindigden Sleeuwijk en Vuren gelijk in puntenaantal en ook het doelsaldo was hetzelfde. In de onderlinge confrontatie trok Sleeuwijk eerder aan het langste eind met als gevolg dat de Vurenaren er volgend jaar niet bij zullen zijn.

Doelpunten

Sleeuwijk: Tim Saaman.

Kozakken Boys: Youri Huyzer (2x), Kevin Sluijk

Asperen - Herovina 7-7

Een wedstrijd met als prijs: deelname aan de volgende editie van de Championscup. De eerste helft was daarom ook een waar spektakel! Doelpunt na doelpunt waren er te zien en beide teams hebben enkele keren op voorsprong gestaan. Uiteindelijk gingen beide partijen rusten met een tussenstand van 5-5. Na rust sloeg de vermoeidheid toe bij beide partijen maar toch trakteerden de teams het publiek nog op vier doelpunten. Met een 7-7 tussenstand luidde de 'koekoek' en probeerde Asperen nog een laatste slotoffensief. Helaas voor de zwart-wit-gestreepte mannen werd dit laatste offensief teniet gedaan door de mannen uit Herwijnen. Slotsom, Herovina zien we de volgende editie weer terug en Asperen gaat de koker in.

Doelpunten

Asperen: Tareq Ibrahim (3x), Richard Smaal, Dick Schaaij, Melvin Colle, Lambert van Gameren

Herovina: Kevin Steenbruggen (5x), Jeffrey van der Meijden, Maarten Lievaart

Rijswijkse Boys - Sliedrecht 3-6

Wie gaat er als poulewinnaar direct door naar de kwartfinale en wie moet er eventueel plaats nemen in de wachtkamer met de andere nummers twee? Even leek het erop dat er een monsterscore op de borden zou verschijnen, Sliedrecht schoot viermaal met scherp en had het gas er flink op. Toch konden de mannen uit Rijswijk voor rust tweemaal iets terug doen. Na rust ging het tempo flink omlaag. Fitim Meha en Tom van Stek schoten allebei nog wel hun tweede van de avond binnen maar dit deed Martin Kant ook voor de oranjehemden. Einduitslag, heeft u meegeteld, 3-6 wat betekent dat Sliedrecht direct door is naar de kwartfinale en Rijswijkse Boys nog even afhankelijk is van de uitslag van de laatste wedstrijd van de avond, Meerkerk - SteDoCo.

Doelpunten

Rijswijkse Boys: Martin Kant (2x), Wesley van der Oever

Sliedrecht: Fitm Meha (2x), Tim van Stek (2x), Levy Liesdek, Lucianio van Harlingen

Leerdam Sport'55 - Schelluinen 9-3

De mannen uit de glasstad kwamen langzaam op gang, Schelluinen hield ze nog in het zicht door de 3-1 ruststand. Na rust gaven de Leerdammers echter een flinke trap op het gaspedaal, waardoor zij uit liepen naar 9-1. Mark van Hemert deelden nog twee speldenprikjes uit door twee keer tegen te scoren. Het mocht echter niet baten voor de mannen uit Schelluinen, volgend seizoen bezoeken zij de Championscup als toeschouwer. Leerdam Sport gaat het in de kwartfinale opnemen tegen Unitas, inderdaad, een replay van de finale van vorig jaar!

Doelpunten

Leerdam Sport'55: Akram Chentouf (2x), Achraf Chentouf (2x), Cyrill Menges (2x), Eloys Tapirima (2x), Yoni Sahertian

Schelluinen: Mark van Hemert (2x), Marcel Steenland

Meerkerk - SteDoCo 1-4

Voor beide teams was het nog mogelijk zich als beste nummer twee te plaatsen voor de kwartfinale. Meerkerk moest dan met vijf doelpunten verschil van SteDoCo winnen waar SteDoCo daarentegen maar met een verschil van vier doelpunten hoefden te winnen van Meerkerk, bent u er nog?

SteDoCo nam al vroeg de leiding door een doelpunt van Chris Boom. Vlak voor de rust konden de toeschouwers pas weer genieten van Henry Wessels' stem nadat Youri Blanken de 1-1 binnenschoot. Na rust deelde voornamelijk SteDoCo de lakens uit en dit resulteerde in een snelle 1-3 voorsprong. Hierna waren er geen bijzonderheden te melden alleen dat een blik op het scorebord de spanning even deed stijgen. Toch was er nog een echt 'koekoek-doelpunt' helaas was hierna de wedstrijd gelijk afgelopen waardoor SteDoCo een doelpunt te kort kwam voor een plek in te kwartfinale, nu is deze plek voor Rijswijkse Boys.