Janus Visser/BDU

Kwartfinales Poort6 Champions Cup

3 januari 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - SVW mocht donderdag 2 januari in de strijd om de Poort6 Cup na de spectaculaire winst tegen Unitas van afgelopen zaterdag als groepswinnaar aantreden tegen een van de beste nummers twee, Rijswijkse Boys. SVW was de lichte favoriet, maar al snel bleek dat de mannen uit Rijswijk geen nieuwjaarscadeautjes weg zouden geven.

Desondanks waren het de Gorcummers die via Khalid Ben Dami de score openden. SVW kreeg kansen op een ruimere marge, maar de Rijswijkse doelman hield de spanning er een tijdje in. Zijn collega aan de andere kant deed het niet veel minder waardoor de doelpunten aan beide kanten uitbleven tot vlak voor rust toen SVW de score uitbreidde tot 3-0. Een op het oog veilige marge.

Toch kreeg Rijswijkse Boys na rust een aantal grote kansen om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Lat en paal stonden dat echter niet toe en ook een strafschop kon niet worden verzilverd. Mede door een uitstekende Aljan Dekker, die zijn doel schoon wist te houden. Aan de andere kant waren er naast vele gemiste kansen ook een aantal treffers te noteren. Drie om precies te zijn en daardoor werd de eerste kwartfinale geëindigd in een 6-0 overwinning voor de streepjes.

Doelpunten: SVW: Khalid Ben Dami (3x), Christiaan Damen, John Wijnbelt en Samir Amanzada

Rijswijkse Boys: -

Twee groepswinnaars traden aan in de tweede kwartfinale van 2014 en tevens van de avond. GJS won al zijn wedstrijden in groep B en Sliedrecht deed hetzelfde in groep E. Een tot de nok toe gevulde Oosterbliek was getuige van een eerste helft waarin de hoogtepunten nog op één hand te tellen waren. Achteraf maakte niemand zich daar meer druk om, want de tweede helft was er eentje om de vingers bij af te likken. Spanning, doelpunten en strijd vormden de kern van een leuke tweede helft.

De Sliedrechters openden de score vlak na de rustpauze en dat vormde het startsein van het spannende deel van de wedstrijd. De kansen waren er aan beide kanten, maar er was voor GJS een heuse carambole nodig om de stand gelijk te trekken.

Na iedere geslaagde inspanning van GJS om een gelijke stand op het scorebord te krijgen, had Sliedrecht meteen weer een antwoord paraat en dus leek het kwartje lange tijd de kant van Sliedrecht op te vallen. In de slotfase was het echter GJS dat aandrong en vol voor een plekje in de halve finale ging. Dat resulteerde dan ook in een late 3-3 van Ynzo Calor.

De Oosterbliek maakte zich op voor een verlenging, maar daar wilde Sjors Hendriks niets van weten. Met een rake vrije trap kroonde hij zich tot man van de wedstrijd en bezorgde hij zijn ploeg een plek in de halve finale. Het werd nog even billenknijpen toen er een bal van Sliedrecht van de lijn werd gehaald, maar het waren de mannen uit Dalem die aan het langste eind trokken en aan mogen treden tegen Leerdam Sport of Unitas.

Doelpunten: GJS: Sjors Hendriks (2x), Robert Scheurwater en Ynzo Calor

Sliedrecht: Rob Kanters, Luciano van Harlingen en Desley de Wolf

Een kwartfinale tussen twee clubs uit het Brabantse land. Altena en Woudrichem werden beide knap groepswinnaar en mochten daardoor strijden om een plekje in de halve finale tegen SVW.

Volledig volgens de trend van de avond gebeurde er in de eerste helft nog niet veel. De openingstreffer van Altena was dan ook broodnodig, maar dat maakte hem er niet minder mooi op. Luuk Molenschot volleerde de bal prachtig tegen de netten. Het brak de wedstrijd open en wat volgde, was een regenval aan doelpunten waardoor het publiek wakker werd geschud. Dat kwam mede door een opvallend moment bij het Woerkumse doel waardoor er even aan nog een doelpunt voor Altena werd gedacht, maar dat bleef de doelman bespaard.

Zoals gezegd was de tweede helft een stuk leuker dan de eerste en was er over spektakel niets te klagen. Altena hield het spannend, maar verloor de aansluiting na onder andere twee gele kaarten.

De 2-5 van Woudrichem gooide de wedstrijd in het slot en Altena was niet meer bij machten om het spannend te maken. De 3-5 viel nog wel, maar het is Woudrichem dat morgen mag aantreden tegen SVW. Een knappe prestatie.

Doelpunten: Altena: Luuk Molenschot, Ranil van Gastel en Julian Geelhoedt

Woudrichem: Wim Holster (2x), Arjo Nederveen, Marinko de Haas en Wilty Schaap

De afsluiter van deze zinderende kwartfinaleavond werd verzorgd door de finale van vorig jaar. Destijds was het Unitas dat er met de eer en de beker vandoor ging en dus was er sportieve revanche te behalen voor de ploeg uit Leerdam. Dat ze daar ook op gebrand waren, was duidelijk te merken in de beginfase. Ze begonnen fel en namen dan ook verdiend de voorsprong.

Toch wisten de Leerdammers dat niet door te drukken. Unitas kwam steeds beter in de wedstrijd en dat resulteerde in drie doelpunten waardoor de roodbroeken een comfortabele voorsprong namen. Vooral de derde van Jamy Goemaat was er eentje van grote schoonheid. Het comfort van die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon toen de Leerdammers op hun beurt een 4-3 voorsprong namen. Toen ook keeper Joost Verberk nog een rode kaart kreeg getoond na een handsbal leek het niet meer fout te kunnen gaan voor de verliezend finalist van vorig jaar. Maar het ging wel fout.

Het was wederom Jamy Goemaat die als 'vliegende keep' met een droge knal de gelijkmaker binnen schoot. Waar het in de vorige wedstrijd nog in de laatste minuut werd beslist, moest er dit maal wel een verlenging aan te pas komen. Daar kroonde Mohammed Boukrouche zich tot man van de wedstrijd. Als een duveltje uit een doosje schoot hij vanaf de zijkant de golden goal binnen waarmee er een einde werd gemaakt aan alle spanning en bovendien een sensationele wedstrijd. Daardoor mag Unitas zich halve finalist noemen. In de tweede halve finale treden ze aan tegen GJS.

Doelpunten: Leerdam Sport: Achraf Chentouf, Cyrill Menges, Eloys Tapirima en Akram Chentouf

Unitas: Jamy Goemaat (3x), Rida Assaban en Mohammed Boukrouche