Afbeelding
Janus Visser/BDU

SVW en Unitas naar finale

4 januari 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Unitas en SVW hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van het Trias Champions Cup, die zaterdagavond op het programma staat. De B-junioren van Hardinxveld wisten zich niet voor de eindstrijd te plaatsen.

Op overtuigende wijze wist SVW zich tot de halve finale te voetballen en daar treden ze aan tegen de revelatie van het toernooi, Woudrichem. De B-junioren van SVW plaatsten zich al voor de finale en het was nu aan de senioren de taak om die prestatie te evenaren. Een saaie pot werd het zeker niet. Nog voordat iedereen een plekje bemachtigd had, zette John Wijnbelt met zijn achtste van het toernooi de 1-0 op het scorebord. Woudrichem toonde veerkracht en trok de score al gauw weer in evenwicht.

SVW had desondanks wel het beste van het spel en kreeg kansen om weer een gaatje te slaan. Een wedstrijdje 'latje trap' had in ieder geval in het voordeel van SVW uit gevallen, aangezien het roodwitte geraamte veelvuldig het eindstation was van de bal. Woudrichem hield de marge een lange tijd op één, maar de tweede van John Wijnbelt maakte die marge vlak voor rust iets groter.

Die tik kwamen de mannen uit Woudrichem niet meer te boven. Na rust liep SVW uit tot 5-1 en net als voor de pauze werd ook het aluminium nog een aantal keer getoucheerd. Ondanks de achterstand bleven de Woerkummers prima voetballen en dat resulteerde bovendien nog in twee doelpunten. En dat was zeker niet onverdiend te noemen. Verder dan de 5-3 kwam het niet. SVW plaatst zich voor de finale en komt daar sowieso een stadsgenoot tegen. Wie de tegenstander wordt, gaan GJS en Unitas in de laatste halve finale uitvechten.

Doelpunten:

SVW: John Wijnbelt (2x), Khalid Ben Dami, Christiaan Damen en Samir Amanzada

Woudrichem: Marinko de Haas, Wilty Schaap en Wim Holster

Wie wordt de laatste finalist? Op die vraag kregen we het antwoord van GJS en Unitas, die beiden een zwaarbevochten overwinning boekten in de kwartfinale. GJS deed dat in de slotfase tegen Sliedrecht en Unitas deed dat via een 'golden goal' tegen Leerdam Sport. GJS kwam in deze halve eindstrijd echter met een verzwakt elftal aangezien een deel van de eerste selectie het zonnige Spanje had opgezocht voor een trainingskamp.

Helaas was dat ook te merken in de wedstrijd. Unitas nam het initiatief en liep al snel uit naar een ruime en comfortabele voorsprong. Ook GJS kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, maar Dustin van Bezooijen, die door een schorsing van Joost Verberkt de plaats onder de lat had ingenomen, hield zijn doel lange tijd schoon en solliciteerde naar een basisplaats.

Unitas had de wedstrijd al voor rust in hun voordeel beslist met een 0-5 voorsprong. Na rust was het spelbeeld niet anders. Unitas had geen enkele moeite met GJS en breidde de voorsprong verder uit. De mooiste treffer van de wedstrijd viel wel aan de kant van GJS. Lorenzo Agnoli volleerde de bal prachtig in het kruis van het doel. Het was meteen het enige noemenswaardige moment voor GJS. De dubbele cijfers bleven de Gorkumse Jonge Spartanen bespaard, maar dat was mede te danken aan het nonchalante spel van Unitas, die met de rem op speelde de tweede helft. De eindstand bleef steken op 1-8 en daardoor zal SVW - Unitas de finale worden. Een herhaling van de sensationele groepswedstrijd die toen eindigde in een zege voor SVW.

Doelpunten:

GJS: Lorenzo Agnoli

Unitas: Mohammed Boukrouche (4x), Jamy Goemaat, Youssef Pyla, Christian Perrier en Corné van Horik

D-Pupillen:

SteDoCo - GJS 1-2

Na een zinderende avond vol kwartfinales was het vandaag ook de beurt aan de pupillen en junioren om hun voetbalkunsten aan een gevulde Oosterbliek te laten zien. SteDoCo en GJS mochten een goed gevulde voetbalavond aftrappen. Leuk om te vernoemen is dat beide teams met twee meiden aan de aftrap verschenen. En een van de vier meiden liet al in de eerste helft zien wat zij in haar mars had. Met een prima schuiver zorgde Sophie Fijneman voor de eerste tegentreffer van GJS op dit toernooi en bovendien voor een 1-0 voorsprong voor SteDoCo.

Na rust liet ook GJS zien waarom zij een finaleplaats verdiende. De gelijkmaker kwam al snel na rust van de voet van Mark Alderlieste. Het restant van de tweede helft kregen beide ploegen een paar kansjes, maar een doelpunt zou voorlopig uitblijven. Tot de allerlaatste minuut. Toen nam diezelfde Mark Alderlieste de heldenrol op zich door in de rebound de bal tegen de netten te schieten. Daarmee is GJS de eerste finalist van het Leon Pellikaan jeugdtoernooi.

Doelpunten:

SteDoCo: Sophie Fijneman

GJS: Mark Alderlieste (2x)

LRC - Heukelum 0-0 Heukelum w.n.s. (1-3)

Net als GJS had ook Heukelum nog geen enkel doelpunt tegen gehad in de groepsfase en dus stond LRC een zware kluif te wachten. In de reguliere speeltijd gebeurde er niet veel. Beide ploegen kregen kleine kansjes, maar een doelpunt hing er nooit echt in de lucht. Tot de laatste minuut. LRC drong aan en kreeg drie kansen op rij om de wedstrijd te beslissen. Michael Versveld, de keeper van Heukelum, liet echter zien waarom hij nog niet eerder gepasseerd was. Met drie uitstekende reddingen hield hij zijn ploeg op de been waardoor er een verlenging aan te pas moest komen.

Ook daarin werd er niet gescoord door beide teams en strafschoppen moesten gaan uitwijzen wie de tegenstander van GJS zou worden in de finale op zaterdag 4 januari. Heukelum bleek de zenuwen het beste onder bedwang te kunnen houden, want zij scoorden alle drie de strafschoppen. LRC miste er eentje en dus was het Heukelum dat een finaleplaats afdwong.

Doelpunten:

LRC: Desley van Emmerik

Heukelum: Sil Veltman, Jelle Bogerd en Jelle Looijen

B-Junioren:

Unitas - SVW 0-2

Een Gorcums onderonsje was de eerste halve finale bij de B-junioren. De senioren van beide ploegen plaatsten zich ook allebei voor de halve finales. Zoals we al vaker hebben gezien bij ploegen in de halve finale heeft ook SVW nog geen enkel doelpunt tegen gehad in het toernooi. Unitas had ook pas één doelpuntje tegen en dus maakte een volgepakte Oosterbliek zich op voor een spannende wedstrijd.

SVW had het betere van het spel en kreeg de betere kansen dan Unitas. Het was ook niet verrassend dat de streepjes op voorsprong kwamen. SVW had al een aantal keer de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar liet dat na. Even dachten ze toch de beslissing binnen geschoten te hebben, maar er bestond enige onduidelijkheid over het eindstation van de bal. Was het paal of was het de paal achter in het doel? De scheidsrechter besloot het eerste en dus was er nog steeds hoop voor Unitas.

Die hoop hield niet lang stand. Ahmat Naimi gooide de wedstrijd vier minuten voor tijd op slot door de 0-2 binnen te schieten en SVW een plekje in de finale te bezorgen. Daar treden ze aan tegen Hardinxveld of Streefkerk.

Doelpunten:

Unitas: -

SVW: Mohammed Badi en Ahmat Naimi

Hardinxveld - Streefkerk 2-3

De laatste wedstrijd voordat de senioren hun opwachting maakten, was de wedstrijd tussen Hardinxveld en Streefkerk, de ploeg die als enige ploeg geen punten morste in de groepsfase. Het werd een waardige halve finale tussen twee ploegen die erg aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen haalden een goed niveau en brachten het beste bij elkaar naar boven.

Streefkerk leek toch de langste adem te hebben. Rick van Aalst zorgde er met twee doelpunten voor dat de mannen in de blauw-zwarte tenues een 1-3 voorsprong namen. Dat bleek uiteindelijk genoeg ondanks de late aansluitingstreffer aan de kant van Hardinxveld. De finale zal daardoor bestaan uit SVW en Streefkerk.

Hardinxveld: Michael Visser en Roy van 't Hoog

Streefkerk: Rick van Aalst (2x) en Mark de Lange