Rookvrije zone rondom Beatrixziekenhuis en Het Gasthuis

6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het terrein rondom de Rivas-locaties aan de Banneweg, het Beatrixziekenhuis en verpleeghuis Het Gasthuis, is per 1 januari een rookvrije zone. Dit houdt in dat er niet gerookt mag worden op plekken die bedoeld zijn voor gemeenschappelijk gebruik of die voor het publiek toegankelijk zijn. Rivas Zorggroep heeft vanuit de Tabakswet enerzijds de plicht en wil anderzijds als gezondheidsonderneming zorgen voor een rookvrije omgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Op verschillende plekken rondom het Beatrixziekenhuis en verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem mag niet gerookt worden; binnen, in de directe omgeving van de (hoofd)ingangen en voor openstaande ramen van alle gebouwen. ,,Momenteel zien we veel mensen zowel voor de hoofdingang van ons ziekenhuis als Het Gasthuis roken. Daardoor moeten patiënten, bezoekers en medewerkers door de rook heen bij het in- en uitlopen. Een onwenselijke situatie, zeker voor de verzwakte, zieke patiënt die juist naar het ziekenhuis komt om beter te worden", zegt Harm Knijff, hoofd hotelservices.

Bij beide hoofdingangen komt men op strategische plekken borden tegen met het verzoek om te wachten met roken, totdat men buiten de rookvrije zone is. Knijff: ,,Mocht het gebeuren dat er toch gerookt wordt op plekken waar dat niet is toegestaan, dan zullen medewerkers van Rivas de betreffende persoon vragen om op de vaste rooklocaties te roken."

Voor patiënten, bezoekers en medewerkers die toch wensen te roken, zijn enkele plekken aangewezen als rooklocatie. Knijff: ,,Uitsluitend op deze vastgestelde plaatsen is roken toegestaan."

De vastgestelde rooklocaties worden duidelijk aangegeven en bevinden zich bij de achteruitgang van het Beatrixziekenhuis en op de balkons van Het Gasthuis. Het verzoek is om de sigarettenpeuk achter te laten in de geplaatste asbakken en sigarettenpeuken vooral niet op de grond te gooien. ,,We rekenen op de medewerking van patiënten, bezoekers en medewerkers die wensen te roken, zodat we op beide locaties aan de Banneweg kunnen zorgen voor een rookvrije omgeving", besluit Knijff.

advertentie
advertentie