Alfacheque viert eerste verjaardag

7 januari 2014 om 00:00 Nieuws

REGIO - Voor inwoners van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden die het fijn vinden om hun eigen hulp in huis uit te kiezen maar niet zitten te wachten op de hele administratie die erbij hoort, is er sinds 1 januari 2013 de alfacheque. Alfacheque AV is in het eerste jaar een populair concept gebleken.

,,De alfacheque is ingevoerd voor mensen die hulp in de huishouding nodig hebben en hiervoor een indicatie van hun gemeente hebben gekregen," leidt projectcoördinator Bettina Bruno van Alfacheque AV in. ,,Die indicatie krijg je als je bijvoorbeeld op leeftijd bent, een beperking hebt of revalideert na een ziekenhuisopname."

De regionale organisatie Alfacheque AV zoekt voor de klant een geschikte hulp in huis: de alfahulp. Er wordt een kennismakingsgesprek geregeld en als dat beiden bevalt kunnen er werkafspraken worden gemaakt. ,,De klant mag ook zelf een hulp aandragen," vult Bruno aan. ,,Voor ieder gewerkt uur krijgt de alfahulp een speciale alfacheque van de klant. De organisatie Alfacheque AV handelt daarmee vervolgens de betaling af."

,,Het concept werkt heel eenvoudig. Omdat met alfacheques wordt betaald hoeft de cliënt geen contant geld in huis te hebben. Wij verzorgen voor zowel klant als hulp de administratie. Daarnaast regelen we een vervanger als de vaste alfahulp langdurig ziek is of op vakantie gaat. Alfacheque AV heeft een leuke pool aan hulpen. Allen flexibel, loyaal en sociaal betrokken."

Klanten en hulpen bepalen onderling wanneer de huishoudelijke hulp geleverd wordt. Alfacheque AV werkt in opdracht van de gemeenten Gorinchem, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Molenwaard en Zederik. Meer informatie is verkrijgbaar via 0183 - 650330, www.alfachequeav.nl en info@alfacheque.nl.

Fotobijschrift: Mevrouw Bakema is blij met haar thuishulp Alexandra.

advertentie
advertentie