Afbeelding

Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen

7 januari 2014 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Ook in 2014 wordt, onder aanmoediging van de Raad van Kerken in Nederland, aandacht gegeven aan de Week voor de Eenheid. In het kader hiervan verzorgt de Oecumenische Werkgroep in Hardinxveld-Giessendam een gezamenlijke kerkdienst op zondag 19 januari.

Het thema dit jaar luidt: 'Is Christus dan verdeeld'. Tekst uit 1 Korintiërs 1 : 13. De Christenen in Canada bedachten het thema. De gekozen tekst blijkt toepasselijk als je terug gaat in de geschiedenis. Immers, toen na de tweede wereldoorlog veel Nederlanders emigreerden naar o.a. Canada, namen zij ook een Christelijke verdeeldheid mee. Nagenoeg elke richting kreeg in Canada een variant. Daar moesten de emigranten en zij die achterbleven wel eens om glimlachen. Het was uiteraard een spiegel van wie we zelf zijn. Om deze reden stemt het tot blijdschap dat de Canadese Christenen het thema voor dit jaar aanreikten.

Het is zinvol om tijdens de komende Week van Gebed voor de eenheid van Christenen hierover eens na te denken. Vandaar de oproep tot bijwonen van de oecumenische Kerkdienst. Tijdens deze dienst komt het thema uitgebreid in velerlei vormen aan de orde. De liturgie tijdens de dienst wordt gepresenteerd via een beamer zodat het voor alle aanwezigen goed te volgen is. Medewerking wordt verleend door Ds. J. Bakker, Ds. S. Ris, Ds. Z. Albada en Past. C.J.M. Vlaming. Ieder is van harte welkom op zondag 19 januari om 17.00uur in de Gereformeerde Kerk van Boven-Hardinxveld, Jan Steenstraat 5.

advertentie
advertentie