Cursus 'Peuter in zicht' bij Rivas Zorggroep

7 januari 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Rivas Zorggroep begint deze maand met de cursus Peuter in zicht. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 18 maanden tot en met 3 jaar. Ouders krijgen tijdens deze cursus praktische tips over het belonen en grenzen stellen. Daarnaast is er aandacht voor het opvoeden in de breedste zin van het woord. ,,We merken dat het voor ouders ook fijn is om ervaringen met elkaar te delen", zegt Willy van Dijk, jeugdverpleegkundige bij Rivas. ,,Hierdoor merken ouders dat ze niet de enige zijn."

Peuters kunnen last hebben van driftbuien, niet willen eten of niet luisteren. ,,Veel ouders krijgen hier tijdens de opvoeding mee te maken", weet Willy. ..Met deze oudercursus bespreken we hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan. Ouders hoeven dus geen grote problemen met de opvoeding te hebben om deel te kunnen nemen aan de cursus."

De cursus Peuter in zicht bestaat uit vier bijeenkomsten. Deze vinden plaats in het consultatiebureau aan de Boogschuttersstraat 1 in Gorinchem. De eerste cursusochtend is woensdagochtend 22 januari van 9.15 tot 11.00 uur. De andere bijeenkomst vinden 5, 12 en 29 februari plaats. Vanaf 9.00 uur uur staat koffie of thee klaar.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Voor meer informatie of aanmelden kan contact worden opgenomen met het consultatiebureau in Gorinchem via Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief) of mail naar w.van.dijk@rivas.nl.

advertentie
advertentie