Ingezonden: "Rijk door investeren"

7 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Beste lezer,

Het huidige nieuwe jaar is inmiddels in volle gang. Velen onder u en ons hebben reeds de balans van het afgelopen jaar opgemaakt of zijn daar nog mee doende. Of het nu gaat over familieomstandigheden, werkgerelateerde zaken of financiële positie, iedereen heeft op wat voor gebied dan ook zijn of haar bagage mogen en soms móeten dragen in het afgelopen jaar.

Als diender dragen wij ook bagage met ons mee. Meestal gaat het daarbij om vervelende meldingen of beangstigende situaties waarin we terecht gekomen zijn.

Bagage die ik persoonlijk als diender ook ervaar, komen voort uit bijvoorbeeld meldingen of situaties waarbij ik me afvraag 'waarom nou toch' of 'moet dat nou?'

Hoewel de inventarisatie nog niet geheel is afgerond, zijn er net als vorig jaar wederom een aantal objecten doelwit geworden van vernielzuchtige personen, waarbij gebruik is gemaakt van (zwaar) vuurwerk; afvalbakken, de toegangsdeur van een gymzaal, een ruit van een school. Objecten die zich niet kunnen weren tegen het ondoordachte en onbegrijpelijke gedrag van sommige mensen. Niet nadenkend over wat er zou kúnnen gebeuren; iets wat voor 14 deels blind geworden Nederlanders en 8 anderen waarvan inmiddels hun hand geamputeerd is, als harde leer zal moeten worden geaccepteerd. Om maar niet te spreken over de 51-jarige man die bij een vuurwerkincident in Medemblik kwam te overlijden.

Natuurlijk kan ik niets zeggen over uw persoonlijke omstandigheden die u het afgelopen jaar heeft meegemaakt of moet meedragen in het nieuwe jaar. Terwijl er in Vrouwenpolder families zijn die nooit meer hoeven te werken, zijn er in de gemeente Hardinxveld-Giessendam voldoende gezinnen die ook dít jaar elke euro twee keer moeten omdraaien om rond te komen. Maar niet alleen op financieel gebied, ook het onderwerp familie, vrienden en kennissen, het geloof, de arbeidsmarkt of bijvoorbeeld studie, is voor sommige families of individuen een beladen en ook voor dit jaar zwaar onderwerp.

In hoeverre mogen we ons ook dit jaar letterlijk en figuurlijk rijk rekenen en wat hebben we te investeren? Zijn we rijk als we voldoende geld hebben of juist wanneer we gezegend zijn met vastigheid zoals een baan, een gezond en goed draaiend gezin en mensen om ons heen hebben die iets voor ons willen betekenen. Maar is dit bijvoorbeeld ook andersom? Zijn wij er ook voor anderen die ook dít jaar nét even die extra aandacht nodig hebben die normaal over het hoofd gezien wordt?

Vanaf deze kant spreek ik dan ook het vertrouwen uit dat wíj als wijkagenten in u mogen blijven investeren, maar dat ú dat als inwoner van de gemeente Hardinxveld-Giessendam ook voor uzelf en uw naasten doet, waardoor een ieder zich op een bepaalde manier toch rijk mag rekenen.

Een goed 2014 gewenst.

Mede namens mij collega-wijkagenten,

Dennis den Besten

Wijkagent Hardinxveld-Giessendam

advertentie
advertentie