Gemeente en Omnivera tekenen prestatieafspraken 2014

21 januari 2014 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De gemeente en woningstichting Omnivera hebben voor het jaar 2014 prestatieafspraken getekend. De prestatieafspraken zijn opgesteld om uitvoering te geven aan het beleid van de gemeente en Omnivera.

De gemeente en Omnivera hebben al enige jaren prestatieafspraken. Daarin staat verwoord welke bijdrage zij leveren aan de kwaliteit van het wonen in onze gemeente. De huidige afspraken zijn deels verouderd of vervallen. De gemeente heeft in samenspraak met onder andere Omnivera gewerkt aan de Nota Wonen. In navolging hiervan zijn nu prestatieafspraken opgesteld.

In de prestatieafspraken zijn onder andere afspraken gemaakt over huisuitzettingen. De gemeente en Omnivera hebben afgesproken elkaar goed op de hoogte te houden van huurachterstanden om daarmee woninguitzettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast zijn ook afspraken gemaakt over starters. De gemeente gaat door met het verstrekken van startersleningen zolang het daarvoor gestelde budget toereikend is. Omnivera zorgt voor voldoende mogelijkheden voor starters bij de realisatie van sociale huur- en koopwoningen.

De gemeente en Omnivera bespreken ten minste vier keer per jaar de voortgang van de afspraken.

advertentie
advertentie