Uitreiking Syndionpenning

25 januari 2014 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Syndionpenning is donderdag 23 januari voor de derde maal uitgereikt. De heer G. Dubbeldam, tot eind 2013 voorzitter van de Centrale Cliëntenraad van Syndion, ontving de onderscheiding uit handen de heer K.C. Tammes, voorzitter van de Raad van Toezicht van Syndion. Eerder ontvingen de heer A.Bogerd (voormalig bestuurder van Syndion) en de heer de J.A. de Bruin (voormalig lid van de Raad van Toezicht van Syndion) de penning.

De heer Dubbeldam was 23 jaar lang actief in het kader van medezeggenschap binnen Syndion. Aanvankelijk was hij lid van de oudercommissie van kinderdagcentrum De Rollebol, waar zijn zoon Léon vanaf zijn tweede werd opgevangen. Al vrij snel werd de heer Dubbeldam voorzitter van de ouderraad. Met zijn zoon 'groeide' hij mee in de verschillende organen van medezeggenschap binnen Syndion. Zo was hij secretaris van de Sectorale Cliëntenraad Wonen, Logeren en Thuisondersteuning, raadslid van de Sectorale Cliëntenraad en intussen werd hij ook voorzitter én secretaris van de Centrale Cliëntenraad van Syndion. Daarnaast was hij gedurende acht jaar lid van de Klachtencommissie van Syndion.

De Syndionpenning is door de Raad van Toezicht van Syndion in het leven geroepen. De penning wordt uitgereikt aan personen die zich op een uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor mensen met een handicap. De heer Dubbeldam voldoet ruimschoots aan deze voorwaarde. Naast alle activiteiten voor de medezeggenschap voor cliënten heeft Syndion ontelbare keren een beroep op hem gedaan, en nooit tevergeefs. Of het nou ging om op te treden als gesprekspartner bij inkoopgesprekken met een zorgkantoor of om het vervoer van de bagage van alle kinderen naar het herfstkamp, altijd zag hij kans om gehoor te geven aan de vraag. Desnoods startte hij al om vier uur 's ochtends met zijn betaalde baan, om in de loop van de middag voor Syndion beschikbaar te zijn.

,,Ik benadruk nog maar eens het belang van (mede)zeggenschap van cliënten", verwoordde Tammes bij de overhandiging van de penning. ,,Syndion hecht grote waarde aan hun inbreng. We zijn dankbaar dat er mensen bereid zijn om hun tijd daarvoor beschikbaar te stellen. Wij hebben Gerrit Dubbeldam leren kennen als een man met een gouden Syndionhart. Dank voor al datgene wat je voor Syndion en vooral voor de cliënten van Syndion hebt gedaan."

Op de foto: De heer Dubbeldam (links) ontvangt de penning uit handen van de heer Tammes, voorzitter van de Raad van Toezicht van Syndion

advertentie
advertentie