HKC overtuigend naar winst tegen Kinderdijk (17-19)

26 januari 2014 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - HKC speelde zaterdag een uiterst belangrijk duel tegen Kinderdijk uit Alblasserdam. HKC werd gesteund door een grote groep supporters die het team fanatiek ondersteunden. Bij rust leidden de Boven-Hardinxvelders al met 8-12 en de overwinning kwam eigenlijk nooit echt meer in gevaar. Met deze 17-19 overwinning geeft het de rode lantaarn over aan Kinderdijk en gaat HKC zich opmaken voor een spannend slot van de competitie.

In de thuiswedstrijd was HKC nog vrij kansloos tegen Kinderdijk en verloor het ruim met 15-20. Leg daarnaast de uiterst matige wedstrijd van vorige week tegen Swift en vooraf was de voorspelling dat HKC het zwaar zou krijgen in Alblasserdam. Kinderdijk opende furieus na 10 seconden met een schot van afstand. Miranda Rijnhout egaliseerde door een trefzekere vrije bal. Kinderdijk scoorde tweemaal op rij en HKC moest alle zeilen bijzetten in de openingsfase om bij te blijven. Wederom Miranda Rijnhout, Kees Baks en Lars Bras die vandaag Tomas aan de Wiel verving, zetten de ploeg van Johan van Barneveldt voor het eerst op voorsprong: 3-4.

Na een kwartiertje spelen scoorde de thuisploeg nog tweemaal op rij, maar de 5-4 voorsprong bleek achteraf de laatste voorsprong voor Kinderdijk. HKC rechtte de rug, speelde gedreven en door goals van Miranda Rijnhout die zeer belangrijk was in de beginfase en Suzanne Deventer kwam het op een 5-6 voorsprong. Daarna was het woord aan publieksspeler Emiel Deventer die vandaag uitstekend op dreef was en puntspeler Stefan de Groot die van afstand de 5-8 binnenschoot. HKC speelde in deze fase soeverein, was rustig aan de bal, uiterst zuiver van afstand en waar nodig werd de actie naar binnen hard ingezet. Dit resulteerde in nog twee treffers van Emiel Deventer uit een toegekende strafworp door de prima leidende scheidsrechter Wim Hoekwater en een schot van afstand van Esther Bot: 6-10. Kinderdijk scoorde in de slotfase van de eerste helft nog tweemaal, maar een doorbraak van Stefan de Groot en een schot van Suzanne Deventer zorgde voor een comfortabele 9-13 voorsprong bij rust. Na een aarzelend begin had de BMN-formatie de wedstrijd volledig onder controle en Kinderdijk was geen schim meer van de ploeg van de eerste 10 minuten. Met achterverdedigen probeerde het HKC in de laatste fase uit haar spel te brengen maar hier zat weinig overtuiging in bij de ploeg van Wim den Hollander.

Na de rust besloot Kinderdijk Bart de Wit in te brengen voor Jurre Temmer. Dit resulteerde weliswaar in een snelle treffer na rust, maar daarna had HKC'er Kees Baks ruim de overhand in de tweede helft. Emiel Deventer schiet HKC op 10-14. Vervolgens was het Kinderdijk dat probeerde de achterstand te verkleinen maar was het HKC dat telkens een antwoord had. Kees Baks werd vrijgelaten en dit betekende de 11-15. Emiel Deventer rondde koeltjes een strafworp af waar Kinderdijk eerder faalde. Kees Baks en Esther de Groot schoten HKC naar de 12-18 en lieten het publiek juichen; het beslissende gat was geslagen met nog een kwartier te spelen. Kinderdijk probeerde het toch nog en kwam weliswaar dichterbij maar de inhaalpoging kwam te laat om HKC echt ongerust te maken. Twee treffers in de laatste minuten van Kinderdijk zorgden voor de 17-19 eindstand in het voordeel van HKC. Een overwinning die luid bejubeld werd.

Al met al een zeer welkome overwinning voor HKC die overtuigend acteerden en zich gesteund wisten door veel en enthousiaste supporters. HKC heeft nu 6 punten en heeft Kinderdijk net onder zich staan op de ranglijst met 5 punten. DES en Koag staan met 7 punten echter binnen bereik. Volgende week speelt HKC de thuiswedstrijd tegen KOAG die aan een zeer sterke serie bezig zijn en deze ronde een punt pakten tegen koploper de Meervogels. Met dezelfde agressie en overtuiging van de wedstrijd tegen Kinderdijk maakt HKC zeker kansen tegen de ploeg uit Krimpen aan de IJssel.

Scores van HKC: Kees Baks (5x), Emiel Deventer (4x), Miranda Rijnhout (3x), Stefan de Groot (2x), Suzanne Deventer (2x), Lars Bras (1x), Esther de Groot (1x), Esther Bot