Vriendenschaar klopt RWA

26 januari 2014 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Na 60 minuten speeltijd is Vriendenschaar de terechte winnaar gebleken tegen RWA uit Rhoon. Na een matige 7-4 ruststand tapten de groenhemden in de tweede helft, vooral aanvallend gezien, uit een ander vaatje. Het werd uiteindelijk 17-13 in de Wielewaal in Hardinxveld.

Het was Tjeerd Putters die na het eerste fluitsignaal direct de 1-0 binnenschoot met een schot. Vervolgens duurde het een aantal minuten voor de volgende stand op het scorebord kwam. Het was een rommelige tussenfase waarin beide ploegen op zoek waren naar hun ritme. RWA was van beide ploegen de eerste die erin slaagden om het het gat van de korf te vinden. Het werd daarmee 1-3 en tevens de laatste keer dat RWA op voorsprong zou komen. Tjeerd Putters antwoordde met twee doelpunten; 3-3. De ploeg uit Rhoon gingen achterverdedigen en daar kon Vriendenschaar in eerste instantie geen passende oplossing voor vinden. Veel plaats-fouten en verwarring volgde, waardoor er een periode van tien minuten niet gescoord werd. Langzaamaan kwam er variatie in het spel van Vriendenschaar. Wendy Kraaijeveld en Mees van der Waal van Dijk zette de stand op 5-3. De eerste helft werd degelijk uitgespeeld tot een 7-4 voorsprong via Zita Schröder en Wendy Korevaar.

De coaches Gerard Streefkerk en Leon Kwakernaat zetten de ploeg in de kleedkamers op scherp. Vooral aanvallend was het nodig om rustig te zoeken naar de goede kansen. Het bleek een goede uitwerking te hebben, want Mees van der Waal van Dijk profiteerde direct van een vrije schotkans voor de stand 8-4. De uitstekend spelende Tjeerd Putters zorgde met 3 doelpunten op rij voor 11-7. Vriendenschaar verdedigde sterk met veel 'steals' in de korf-zone, waardoor RWA geen lange aanvallen kon spelen. Hier en daar viel er wel een doelpunt, maar het leek er niet op dat de CAB holland-ploeg de punten weg zou geven. Via een raak schot van Wendy Korevaar werd het 12-8. Een fase met vier doelpunten aan de thuis-zijde van Putters (2x), Sebastiaan de Jong en van der Waal van Dijk volgde en werd het 16-9. Een stand waarbij RWA de spreekwoordelijke handdoek kon gooien. Toch sputterde de rood-witten nog tegen en bleef de doelpunten scoren. In de slotfase moest captain Wendy Kraaijeveld met een enkelblessure het veld verlaten en werd vervangen voor Arjanne Verhoeff. Met een stabiele 17-13 bleven de twee punten in Hardinxveld.

Volgende week speelt Vriendenschaar tegen Meervogels, de ploeg die deze week punten liet liggen. Tevens een belangrijke wedstrijd voor Vriendenschaar 2, die nog steeds twee punten voorstaat op de concurrentie in strijd om het kampioenschap. De wedstrijden beginnen om 18.05 uur (2) en 19.30 uur (1) in de Veur in Zoetermeer en steun van het publiek voor de selectie wordt zeer op prijs gesteld.