Goede opkomst brainstorm 'taken en voorzieningen'

28 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - In het Bruisend Hart in Hoornaar is maandag een brainstorm gehouden over 'taken en voorzieningen'. Hier waren zo’n 80 vertegenwoordigers van dorps- en adviesraden, burgerpanel en raadsleden aanwezig. Ze gaven veel ideeën op het gebied van: waarop kan de gemeente bezuinigen en wat is de rol van overheid en inwoners daarbij? En wat betekent dit voor de voorzieningen? Specifiek voor de domeinen fysiek, sociaal en voorzieningen.

Aan het begin van de avond gaf wethouder Harmen Akkerman uitleg over het doel van de takendiscussie en investeringsplannen en de stappen die daarin tot nu toe genomen zijn. Hij verwees daarbij naar de visie van de gemeente. Deze gaat uit van drie belangrijke speerpunten: het op orde brengen van de financiën, het vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoners en het realiseren van een compacte faciliterende organisatie. Daarna gaf wethouder Elisabeth van Leeuwen een update met betrekking tot de voorzieningen. Vervolgens gingen de aanwezigen in kleine groepen met elkaar brainstormen en op diverse flip-overs ideeën te schrijven over sociaal domein/Wmo, voorzieningen, subsidies, infrastructuur, openbaar groen en dienstverlening.

Aansluitend was er een plenaire terugkoppeling waarbij de aanwezigen stilstonden bij een gevarieerd pallet van ideeën: van een meer strategische aanpak tot praktisch uitvoerbare ideeën. Wethouder Akkerman is enthousiast: “Ik waardeer het enorm dat er zo’n grote betrokkenheid is binnen onze gemeenschap. De input van deze avond is waardevol bij het uitwerken van onze plannen. Immers, dorps- en adviesraden weten als geen ander wat goed is voor hun dorp. Daarbij merk ik dat iedereen steeds meer bewust is van het feit dat de rol tussen overheid en burger verandert. Daarin moeten we steeds meer samen optrekken. Na vanavond gaan we alle ideeën onderzoeken en toetsen op haalbaarheid. Hopelijk zit er een “ei van Columbus” tussen: een goed idee dat we op korte termijn met een delegatie van de dorps- en adviesraden verder gaan uitwerken. Overigens zijn alle ideeën binnenkort op de gemeentelijke website te vinden.”

advertentie
advertentie