Okk '70 dames 1 wint in Hendrik-Ido-Ambacht

5 april 2014 om 00:00 Sport

Okk ’70 - Vollido: 3-1

Zaterdag 1 februari mocht dames 1 aantreden tegen Vollido. Aan het begin van het seizoen werd er al met 4-0 gewonnen van deze dames, en uiteraard was het team vastbesloten deze lijn voort te zetten richting het felbegeerde kampioenschap!

Er werd fel gestart aan de wedstrijd. De scherpe verdediging van Vollido zorgde ervoor dat er behoorlijk wat gevraagd werd van het uithoudingsvermogen van de dames van OKK, maar door goede serviceseries en glansrijke aanvallen werd deze eerste set binnen gehaald met 25-15. Een mooi resultaat!

De tweede set liet nagenoeg hetzelfde verloop zien. Het spelletje draaide lekker, de supporters stonden op de banken en Hendrik-Ido-Ambacht liep uit. Harde ballen werden afgewisseld met tactisch spel en dat zorgde voor dezelfde setstand: 25-15 in het voordeel van OKK ’70.

De derde set... psychisch altijd lastig, is al een aantal keer gebleken. Toch werd er stevig begonnen aan deze set, de concentratie werd vastgehouden en door een goede samenwerking en vooral hard werken werd ook deze set binnen gehaald met 25-19.

De opstelling in de 4e set werd iets aangepast en er werd opnieuw fel begonnen. Vollido had echter wel zin om het laatste puntje af te snoepen: de middenaanvaller werd wakker en hier had OKK niet altijd antwoord op. Er werd gerend, gedoken en vooral veel gezweet. Ook een time- out van coach Aad Pijpers bracht geen ommekeer in het spel teweeg: de laatste set ging naar Vollido met 25-20.

Conclusie: toch een geslaagde avond met een 3-1 overwinning en daarmee belangrijke punten voor de koppositie! Dit werd gevierd bij een welbekend restaurant en moe maar voldaan wisten de meeste dames de weg naar huis vlot terug te vinden.

Volgend weekend wachten er twee wedstrijden: vrijdagavond in de Wielewaal een ware streekderby tegen Sliedrecht Sport, en zaterdag wacht AVVA in Ameide. Uiteraard is het van belang weer een hoop punten te pakken, dus komt allen!