Dames 1 River Trotters winnen.

5 april 2014 om 00:00 Sport

Het dames team van de basketballvereiging River Trotters, speelden vrijdagavond tegen Baros, de dames uit Rotterdam.

na vorige week een goede wedstrijd gespeeld te hebben, zetten ze dit keer het lijntje voort en winnen de wedstrijd gemakkelijk met 35-57.

Coach Arjan Lock beschikten over 8 dames hij pepte de dames nog even op met "een goed begin, is het halve werk", en de wedstrijd begon sterk, de Hoek en Blok formatie speelden goed rond, waardoor er gaten vielen in de zone - verdediging van de tegenstanders, en er de ruimte was om te scoren. De verdediging was aan de River Trotters zijde sterk. Er werden veel ballen onderschept waardoor ze met een fast-break naar de overkant konden om te scoren, de Hoek en Blokkers bouwden een voorsprong op van 0-16 in het eerste kwart,

het tweede kwart deden de dames uit Hardinxveld een stapje terug, maar de tegenstander juist een stapje harder, waardoor er in dit kwart 13-13 werd gespeeld, ook veranderde Baros hun verdedigingsstrategie naar een man to man defense.

Het was even schakelen voor River Trotters en speelden zich zelf vrij door voor en met elkaar te werken.

Ruststand 13-29

het derde kwart bestond vooral uit vrijeworpen, aan beide kanten werden er wat tikjes uitgedeeld, waarop de scheidsrechter reageerden en er zo de vrijeworplijn mocht worden betreden.

En ze werden aan beide kanten voor 50% benut. Dit kwart werd 9-12

het laatste kwart, coach Lock "dames, lekker uit spelen we hoeven niet"

De eerste 4 minuten liet Baros wat steken vallen, waardoor er veel ruimte binnen in lag en vrije kansen onder het bord en ook werden benut. Goed samenspel, en elkaar de bal en score gunnen, stonden boven aan het lijstje van de River Trotter dames. En door deze toon voort te zetten werd er deze wedstrijd makkelijk gewonnen met 35-57.

Angela de Bruin 14 punten en Erica Post-Lock 12 punten kwamen in de dubbele cijfers.