Interne competitie schaakclub De Giessen en Linge

5 april 2014 om 00:00 Sport

De hoofdschotel van deze ronde was de partij tussen Hans Karelse en Henk Boot. Al hun partijen staan garant voor spektakel en dramatiek en daar vormde deze partij geen uitzondering op.

Hans koos voor een afwijkende opzet en kwam met gelijk spel uit de opening. Henk probeerde het initiatief te pakken en vanaf dit moment golfde het spel op en neer en kregen beiden kansen. In het middenspel ging Henk forceren hetgeen met grote risico’s gepaard ging. In stellingen met een hoge moeilijkheidsgraad is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om op het rechte pad te blijven. Zowel Hans als Henk kregen winstkansen maar uiteindelijk was het Henk die voor het slotakkoord zorgde en zo goede zaken deed voor de strijd om het kampioenschap.

Ook zijn rivalen wisten hun partijen te winnen. Jaco Vonk won met zijn geliefde Wolgagambiet van Jan de Jong en ook Tim Schakel wist zijn partij tegen Louis Rutgers tot een goed einde te brengen. Zo blijft Jaco iets meer dan een half punt voorsprong houden op Henk en iets meer dan anderhalf punt op Tim.

Uitslagen ronde 18

Jan de Jong-Jaco Vonk 0-1;Hans Karelse-Henk Boot 0-1; Tim Schakel-Louis Rutgers 1-0; Lemmy Schakel-Bert van Hees 1-0;5 Jan Post-Tony Else 0-1; Mark Couwenberg-Ernst Delwel 0-1;

Rob van Driel-Bram Capelle 0-1; Jaap Cornet-Bert van Geldere 0-1;

Ton Boot-Zenun Cormehic 0-1; Anita van Bemmelen-Jan Piet v/d Dool 0-1; Kees Bons-Gerard de Gans 0-1; Jan Donkersloot-Gijs Bos 1-0; Leen Bos-Cees Visser 0-1

advertentie
advertentie