HKC geeft De Meervogels goed partij

5 april 2014 om 00:00 Sport

HKC dat vecht voor lijfsbehoud reisde zaterdag af naar Zoetermeer voor een duel met koploper De Meervogels. HKC hoopte op een stunt tegen de lijstaanvoerder die bij winst het kampioenschap kon gaan vieren. De Boven-Hardinxvelders speelden goed, De Meervogels moest zeker werken voor de overwinning maar na een 11-9 tussenstand was het uiteindelijk een 22-18 voor De Meervogels. Zij konden met deze overwinning het kampioenschap en promotie naar de Overgangsklasse gaan vieren.

De Meervogels begon scherp na de baluitname en rondde de eerste aanval af. Esther de Bot scoorde tegen (1-1). Vervolgens was het de thuisploeg die de kampioensstress van zich af speelde; na twee scores leidde het na 5 minuten met 3-1. Lars Bras scoorde uit een korte kans de 3-2, maar daarna liep de Meervogels dat reboundend sterk was uit naar 5-2. Even dreigde en een ‘Vorentscheidung’ maar Stefan de Groot en Emiel Deventer brachten HKC weer dichterbij. HKC speelde een goede eerste helft en hoewel De Meervogels kwalitatief beter was, gaf HKC prima partij en speelde het geconcentreerd. De middenfase van het eerste bedrijf was voor de thuisploeg (10-6), maar HKC scoorde in de laatste 5 minuten nog driemaal via Lars Bras, Suzanne Deventer en Esther de Groot, waardoor de ruststand 11-9 was. Alles was nog mogelijk voor de tweede helft.

Suzanne Deventer bracht de BMN-formatie na de pauze direct op 11-10, maar dichterbij zou HKC niet komen. Zes scores op rij brachten De Meervogels in tien minuten tijd op een 17-10 voorsprong voordat HKC weer iets kon terugdoen via Stefan de Groot en Emiel Deventer (17-12). Beide ploegen scoorden om en om in een onderhoudende tweede helft waarbij de HKC-goals van afstand werden gescoord door Esther Bot en Kees Baks (19-14). Tien minuten voor tijd zette HKC nog een keer aan en via een dubbelscore van Kees Baks en een schot van Esther de Groot kwam het nog tot 20-17. In de laatste fase kwam de thuisploeg niet meer in gevaar en ze eisten terecht de overwinning op met 22-18.

HKC feliciteert De Meervogels met het kampioenschap en gaat zich nu opmaken voor de laatste twee cruciale wedstrijden met RWA en DES. Kinderdijk won wederom en lijkt hierdoor uit het zicht. De 7e plaats is misschien het maximaal haalbare voor het team van Johan van Barneveldt, maar dan moet het wel DES onder zich houden dat nu nog 1 punt meer heeft.