Nieuwe ontmoetingsplaats voor de jeugd

18 februari 2014 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Aan de Pieter de Hoogstraat in Boven-Hardinxveld wordt gewerkt aan een nieuwe ontmoetingsplek voor de jeugd. ,,Het is goed dat de jeugd op deze nieuwe plek kan samenkomen. Het is een breed gedragen plan dat samen met de jeugd, het jongerenwerk van Servanda en de politie tot stand is gekomen", zegt wethouder Eelke Kraaijeveld. De wethouder nam maandag 16 februari zelf een kijkje bij de afrondende werkzaamheden en hielp mee bij het plaatsen van de bankjes naast de tafeltennistafel. De stenen tafeltennistafel, die eerst voor de deur van de gymzaal in Boven-Hardinxveld stond, is verplaatst naar het naastgelegen speelveld.

De jongeren zijn blij met de nieuwe plek. Pascal is een van de jongeren die gebruik gaat maken van de ontmoetingsplek: ,,Het is beter voor de buurt dat er een plek is waar wij kunnen hangen die niet midden op straat is." Teun verwacht dat de ontmoetingsplek veel gebruikt gaat worden: ,,Voornamelijk door voetballers. En bij droog weer is er sowieso veel jeugd."

Gezien de herstructurering die het gebied het komende jaar zal ondergaan betreft het een tijdelijke oplossing. Bij de planvorming voor het gebied is ook aandacht voor de inrichting van een nieuwe en definitieve ontmoetingsplek voor de jeugd. Wethouder Kraaijeveld: ,,We hopen voorlopig een goede oplossing te hebben gevonden voor de jeugd, maar ook voor de omwonenden."

advertentie
advertentie