Succesvolle eerste KNHS dressuurwedstrijd op Pensionstal de Watertoren

5 april 2014 om 00:00 Sport

Op zondag 16 februari is op Pensionstal de Watertoren de eerste KNHS dressuurwedstrijd verreden. In totaal hebben 21 combinaties meegedaan en hun proeven gereden in de klasse B tot en met de klasse Z2. Het was een succesvolle zonnige dag met veel bezoekers.

Deze gloednieuwe en ruim opgezette pensionstal heeft sinds 1 april 2013 haar deuren geopend. Het is een luxe vijf sterren-accommodatie en heeft 36 ruime paardenboxen, een stapmolen, longeercirkel, paddocks, weidegang, dagelijkse koffieruimte en een sfeervolle bar tot haar beschikking. Tevens beschikt de pensionstal over een schitterende binnenrijhal en een buitenbaan, deze met speciale eb en vloed bodems, dus de meest geschikte wedstrijdbodems.

Zeer hoog in het vaandel staat het dierenwelzijn dit uit zich in de ruime stallen met veel daglicht, speciale lampen voor de vacht, buitenluiken en de serene rust die er heerst, dit alles komt het paard ten goede. Goed geïsoleerd in de winter en warmte werende daken in de zomer. Tevens is aan het milieu gedacht, de pensionstal verwarmt zich volledig met zonnepanelen en houtkachels, voldoet aan de nieuwste milieu eisen en beschikt ook over vloeistofdichte vloeren.

Een top accommodatie waar ieder op zijn eigen manier met zijn of haar paard bezig is, recreatief of op topniveau. Daarnaast beschikt de pensionstal over het Veiligheidskeurmerk Stichting Veilige Paardensport.

Pensionstal de Watertoren organiseert op zondag 6 april 2014 de tweede KNHS dressuurwedstrijd op haar terrein aan de Rivierdijk 420b in Hardinxveld-Giessendam. Door het gehele jaar zullen er regelmatig KNHS wedstrijden en clinics plaatsvinden, die gegeven worden door top instructeurs met bekende namen. Deze clinics zijn tevens toegankelijk voor mensen van buitenaf.

Een ieder die deze mooie locatie wil bewonderen en het met eigen ogen wil zien, onder het genot van een hapje en een drankje in de kantine, is van harte welkom op de wedstrijddata. Voor de meest recente data kijk dan op www.pensionstaldewatertoren.nl of kijk op de Facebook pagina.

advertentie
advertentie