Boekenweekdictee en film 'Night Train to Lisbon' bij de Bibliotheek AanZet

18 februari 2014 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Van zaterdag 8 tot en met zondag 16 maart viert de Bibliotheek AanZet het literaire hoogtepunt van het jaar: de Boekenweek. De bibliotheek pakt rond deze periode uit met cadeaus voor (nieuwe) leden en activiteiten die aansluiten bij het Boekenweekthema 'Reizen'. Zo wordt bibliotheekvestiging Hardinxveld-Giessendam wordt op dinsdag 11 maart om 19.30 uur het traditionele Boekenweekdictee gehouden. Daarnaast wordt er op woensdag 12 maart om 20.00 uur de boekverfilming Night Train to Lisbon vertoond.

Boekenweekdictee

Voor iedereen die de hand niet omdraait voor moeilijke woorden of zinnen, is er het Boekenweekdictee op dinsdag 11 maart, van 19.30 tot 22.00 uur, in bibliotheekvestiging Hardinxveld-Giessendam. Doe mee en win eeuwige roem. Toegang is gratis. Vooraf aanmelden in de bibliotheek of op www.debibliotheekaanzet.nl.

Film Night Train to Lisbon

Geheel passend in het Boekenweekthema, vertoont de bibliotheek een memorabele film: Night Train to Lisbon, naar het gelijknamige boek van Pascal Mercier. Deze film gaat over de leraar Raimund Gregorius (Jeremy Irons), die op de Kirchenfeldbrücke in Bern een mysterieuze Portugese vrouw treft. Via haar leert hij een fascinerend boek van Arztes Amadeu de Prado kennen, waarna hij spontaan besluit een avontuurlijke reis naar Lissabon te maken. Op zijn zoektocht naar de auteur van het boek belandt hij in een web vol politieke en emotionele intriges. Deze film wordt vertoond op woensdag 12 maart, van 20.00 tot 22.00 uur, in bibliotheek Hardinxveld-Giessendam.

Tickets à € 5,- voor bibliotheekleden en € 7,50 voor niet-leden zijn verkrijgbaar in de bibliotheek en op www.debibliotheekaanzet.nl.

De Boekenweek is hét moment om lid te worden van de bibliotheek. Nieuwe volwassen leden ontvangen namelijk een dubbele verrassing: de unieke verhalenbundel 'Ondertussen ergens anders' en een Boekenbon ter waarde van € 5,-. Ook voor huidige volwassen bibliotheekleden zijn er cadeaus. Ten eerste kunnen zij gratis de eerder genoemde verhalenbundel ophalen, ten tweede kunnen zij in vestigingen van voorheen BibliotheekNetwerk ZHZO een Blind Date-tas lenen. In deze tas zit een speciale selectie boeken die in het Boekenweekthema passen. Let op, voor alle cadeaus geldt op=op.

Naast Het Boekenweekdictee en de boekverfilming organiseert de Bibliotheek AanZet nog meer tijdens de Boekenweek. Denk aan optredens van Adriaan van Dis, Marianne Grandia, Jelle Brandt Corstius, Jan Brokken en Abdelkader Benali. Ook zijn er lezingen over reizen en reisfotografie. Zie www.debibliotheekaanzet.nl voor het volledige programma en kaartverkoop.

advertentie
advertentie