Concept Economische Visie op agenda van Het Debat

25 februari 2014 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Er is met ondernemers en vertegenwoordigers van ondernemersorganisaties gewerkt aan de toekomstvisie op de economie in Hardinxveld-Giessendam.

Resultaat hiervan is een concept Economische Visie Hardinxveld-Giessendam 2013-2017 met bijbehorende uitvoeringsparagraaf voor de komende 2 jaar.

Op 25 april 2013 heeft de gemeenteraad ingestemd met de startnotitie Economische Visie. Op basis van deze startnotitie is via de ondernemersorganisaties als de Ondernemersvereniging, de Bedrijfskern, LTO, de Stichting Bedrijfsbeveiliging, het Horecaplatform en de Rabobank en kamer van Koophandel, overleg gevoerd met de verschillende doelgroepen (Maritiem, Bouw, Agrarisch, Detailhandel, Horeca).

Met gebruikmaking van de informatie en aandachtspunten die uit het voornoemde overleg naar voren zijn gekomen, is vervolgens gewerkt aan de totstandkoming van een concept beleidsnota en een economisch actieprogramma. Twee voorbeelden uit dit actieprogramma die tezamen met de ondernemersorganisaties worden opgepakt zijn het aanstellen van een bedrijfscontactfunctionaris en het doen van een lokaal behoefteonderzoek bedrijventerrein.

Op 21 november 2013 is in de Ontmoeting aan de hand van stellingen gediscussieerd over het economisch beleid van de gemeente. De inspraakprocedure over de concept-visie is inmiddels verstreken. Hier is geen gebruik van gemaakt. De Economische Visie staat op de agenda van Het Debat/Het Besluit

advertentie
advertentie