5 Punten voor Dames 1 OKK’70

5 april 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd OKK’70 - Benevia op het programma. De dames van OKK’70 staan inmiddels met 3 punten en een wedstrijd minder voor op de nummer 2.  Ze zijn er dan ook op gebrand om de 5 punten tegen de nummer 8 in de competitie binnen te halen. De voorbereidingen startte om 18.00 uur bij Yvonne met een heerlijke Chinese maaltijd. Met goed gevulde magen begonnen de dames om half 9 de wedstrijd in de Wielewaal.

De eerste set begon goed.  De dames wisten snel de gaten bij de tegenpartij te vinden en de punten te scoren. Helaas keerden als snel het tij. De passes kwamen niet goed aan, waardoor er lastig aangevallen kon worden. De dames konden wel wat pit, of om in de Chinese termen te blijven, ‘Sambal bij’ gebruiken. Ze wisten zich te herpakken en wonnen de set met 25-21. 

Door het rommelige spel en de onverwachte ballen van de tegenstander, wisten de OKK-ers ook de tweede set niet goed in hun spel te komen. Gelukkig werd wel het plezier in het volleybal behouden en werd er zelfs een heuse wave op de bank ingezet bij ieder gescoord punt. Met een score van 25-18 werd de set dan ook positief afgesloten. 

De derde set ging voortvarend goed en kwamen de dames zelfs op een voorsprong van 19-6. Deze set werd dan ook gewonnen met 25-15.  Met 3 gewonnen sets ‘in the pocket’ wilde de dames natuurlijk met de felbegeerde 5 punten naar huis. Na een goede servicebeurt en een voorsprong van 11-1 wisten ze de wedstrijd binnen anderhalf uur positief af te ronden met 25-15.  

Aankomende zaterdag staat de wedstrijd tegen de Next Volley Dordrecht, de nummer 5 in de competitie, op het programma. Het beloofd een pittige wedstrijd te worden!

advertentie
advertentie