Veertig jaar gemoedelijkheid en gezelligheid bij TTV Drivers

5 april 2014 om 00:00 Sport

H'VELD- G'DAM - De hele dag competitie met een hapje en een drankje voor alle bezoekers en pannenkoeken voor de kinderen. Tafeltennis Vereniging Drivers bestaat zaterdag 8 maart precies veertig jaar en dat laten ze niet ongemerkt voorbijgaan. ,,We zijn al een tijd bezig met de voorbereidingen. We hopen dat er 'onbekende' mensen komen, maar ook oud-leden en andere belangstellenden zijn van harte welkom," vertelt voorzitter Niels Meerkerk. De open dag wordt gehouden in het O.K.K. gebouw in Hardinxveld. Van 10.00 uur tot 18.00 uur staan de deuren open.

Door Lisa Middelkoop

,,Voor oud-leden is er vaak een drempel om zomaar terug te gaan. En dat geldt ook vaak voor nieuwkomers. Door de informele sfeer is de open dag op zaterdag 8 maart een goede gelegenheid om vrijblijvend een kijkje te nemen voor oude leden en nieuwe belangstellenden. Van 16.00 uur tot 18.00 uur is er een receptie voor genodigden, maar ook dan zijn de andere belangstellenden welkom. Na 18.00 uur gaat de vereniging met elkaar dineren en 's avonds zal er een feest worden gehouden in het O.K.K gebouw. ,,We zijn dus de hele zaterdag in het O.K.K gebouw te vinden," lacht Meerkerk.

Geen eigen ruimte

Niels Meerkerk: ,,We trainen op maandag- en dinsdagavond en de competities zijn op vrijdagavond en zaterdag de hele dag. Door de week huren we de gemeentelijke sporthal en op vrijdagavond en zaterdag huren we de bovenruimte van O.K.K. Hier passen drie tafeltennistafels in, dat is net genoeg om onze teams kwijt te kunnen. Helaas is er in de gemeentelijke sporthal geen ruimte voor een hapje en een drankje. We kunnen dus nooit eens gezellig na-borrelen na de training met elkaar. Dat is jammer."

In de afgelopen veertig jaar heeft de vereniging nooit een eigen gebouw gehad. ,,We kregen nooit een gebouw aangewezen van de gemeente en het kost simpelweg te veel geld om een eigen gebouw te bouwen. Of we ooit nog een eigen gebouw krijgen? We wachten geduldig af. De eerste vijftien jaar heeft de vereniging in de Drijvershof gespeeld, hier is de club ook ontstaan. Vandaar de naam TTV Drivers. Wie de club precies opgericht heeft is niet bekend. Wel weten we dat o.a. Wim van Tilborg betrokken was bij dit initiatief. Een vriendengroep speelde gezellig een potje tafeltennis bij iemand in een garage thuis en kwam toen op het idee om een vereniging op te richten. Dat is dus gebeurd op 8 maart 1974."

Gemoedelijk en gezellig

,,Het is ook precies wat de sport met zich meebrengt, gezelligheid en gemoedelijkheid. Doordat je individueel speelt, maar tegelijkertijd ook in teamverband, geeft dit een fijn gevoel. Je kunt je zelf ontwikkelen, maar toch speel je met en voor je team. De jeugd van TTV Drivers spelen op hoog niveau. Het eerste jeugdteam heeft tot twee maal toe de Eredivisie voor junioren gehaald. De eerst keer in 1999 en de tweede keer in April 2013. Hier zijn we erg trots op," glundert de voorzitter.

Jeugdontwikkeling en 50+ team

De vereniging zet zich in op jeugdontwikkeling. Maar ook willen ze in de toekomst graag een 50-plus groep oprichten. Het oudste lid is nu ergens in de 50 en het jongste is 8 jaar. Totaal kent de vereniging 85 leden, en zij komen niet alleen uit Hardinxveld: Woudrichem, Dordrecht en zelfs Delft zijn vertegenwoordigd bij TTV Drivers. ,,Ons hoogtepunt was 110 leden; dat was in 1999. Dit hopen we in de toekomst weer te kunnen bereiken."

advertentie
advertentie