Hardinxveld vergeet zich te belonen bij virtueel koploper

5 april 2014 om 00:00 Sport

Hardinxveld heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Roda Boys/Bommelerwaard nagelaten zichzelf te belonen. Met goed veldspel was de ploeg van trainer Ferry van Dijk minimaal gelijkwaardig aan de gastheren maar ging toch nipt onderuit. In een hoog tempo met veel diepte leverde het aantrekkelijke duel voldoende kansen op maar vormde de afronding een obstakel. De thuisclub schoot uit een vrije trap vlak voor de pauze de beslissende 1-0 binnen. Voor Hardinxveld was het zuur dat daarmee ook een einde kwam aan een reeks van zes ongeslagen wedstrijden.

Hardinxveld moest getroffen door een blessuregolf aantreden zonder Wouter Romeijn, Gerco Blokland, Patrick Zwakhals, Marek Verweij en Robert Bezemer. Het team dat er wel stond liet zien over voldoende potentie te beschikken om het ook de virtuele koploper in eigen huis knap lastig te maken. In een open wedstrijd was de eerste kans voor de thuisclub die naast werd gekopt. Na 10 minuten kon Richard Zwakhals alleen door in de diepte maar schoof de bal naast het doel van Roda Boys. Met een redding van Christian Verschoor in het eigen doelgebied van Hardinxveld en pogingen uit een volley van Joran Schröder, een kopbal van Eelke Kraaijeveld en een corner van Lars Coerts bleef het duel boeien. De thuisclub sloeg wel toe uit een dood spelmoment vlak voor de pauze. Uit een vrije trap net buiten de zestien meter krulde Jean-Philip Becht de 1-0 langs de muur in de bovenhoek achter Marco van der Linden. Als gevolg moest het WSB Solutions team het spel na de pauze nog meer maken. De gastheren waren te sterk om onder druk te zetten maar met veel strijdlust forceerde Hardinxveld het nodige balverlies van Roda Boys en creëerde een aantal kansen op de meer dan verdiende gelijkmaker. Na een lob van Richard Zwakhals over het doel spatte een schot van Robin de Kok op de kruising. Ook in het slotoffensief van Hardinxveld kraakte de thuisclub wel maar knakte niet. Uit een afgeslagen vrije trap pakte de doelman een rebound van Eelke Kraaijeveld en een kopbal van Joran Schröder uit opnieuw een vrije trap scheerde over het doel. De degelijk leidende scheidsrechter Daems trok de blessuretijd er bij maar ook die extra tijd leverde Hardinxveld niet de minimaal verdiende gelijkmaker op.

Ondanks de 1-0 nederlaag handhaafde Hardinxveld zich met 25 punten uit 18 wedstrijden op plaats zeven in de middenmoot van de ranglijst. Komende zaterdag 15 maart wacht Hardinxveld opnieuw een subtopper, met de komst van nummer drie WNC naar de Sluisweg.

advertentie
advertentie