Interne competitie 22e ronde schaakclub De Giessen en Linge

5 april 2014 om 00:00 Sport

De partij van Tim Schakel en Eddy Korevaar was er één met twee gezichten. Tim kwam comfortabel uit de opening, wist met sterk spel een winststelling te bereiken, maar moest nog wel het goede plan vinden. Op dat moment begon de tweede fase van deze partij en ging Tim schutteren en Eddy sterk spelen. Eerst werd de winst op meerdere momenten uit handen gegeven en wat je dan veelal ziet in dit soort partijen is dat dan vervolgens ook nog de remise wordt verspeeld. Eddy liet zich dit buitenkansje niet meer ontnemen en onverstoord trok hij de partij naar zich toe.

Zo herhaalde de geschiedenis van de afgelopen twee weken zich dat één van de drie koplopers in de fout ging, want Jaco Vonk en Henk Boot wisten ditmaal wel hun partijen te winnen. Jaco kwam goed uit de opening tegen Louis Rutgers, maar de stelling was weerbarstig en zo kon Louis lang stand houden. Een blunder van Louis in ongeveer gelijke stelling zorgde voor een abrupt einde van de partij.

Henk won van Tony Else door te profiteren van een ernstige fout van zijn tegenstander in de opening. Door zelf goed te blijven spelen kwam de winst hierna niet meer in gevaar. Door deze resultaten staat Jaco Vonk nog steeds bovenaan gevolgd door Henk Boot. Tim Schakel is door zijn nederlaag afgezakt naar de derde plaats.

Een prachtig gevecht vochten Lemmy Schakel en Hans Karelse uit. Hans stak het lont in het kruidvat met een loepzuiver stukoffer. Het spel golfde hierna op en neer met wederzijdse kansen. Toen de kruiddampen enigszins waren opgestegen resteerde er nog steeds een stelling met wederzijdse kansen, maar beiden vonden het mooi genoeg geweest en besloten tot remise.

Mooie resultaten werden deze ronde geboekt door Martijn Koutstaal en Ton Boot met overwinningen op respectievelijk Ernst Delwel en Jaap Cornet.

Uitslagen 22e ronde interne competitie

Jaco Vonk-Louis Rutgers 1-0; Tim Schakel-Eddy Korevaar 0-1;

Tony Else-Henk Boot 0-1; Lemmy Schakel-Hans Karelse ½-½; Wim Rietveld-Marius de Wit ½-½; Arjan Uittenbogaard-André van Wingerden 1-0; Bert van Hees-Jan de Jong 0-1; Mark Couwenberg-Bram Capelle 0-1; Ernst Delwel-Martijn Koutstaal 0-1; Rob van Driel-Henk van Houwelingen 1-0; Jan-Piet v/d Dool-Bert van Geldere ½-½; Jaap Cornet-Ton Boot 0-1; Kees Bons-Chris Tromp 0-1; Bert den Boer-Jan Donkersloot 1-0

advertentie
advertentie