Succesvol turnweekend voor jongens OKK

5 april 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen weekend turnden een deel van de selectiejongens van Gymnastiekvereniging OKK hun kwartfinale voor het NK in Breda.

Als eerst was het de beurt aan Niek Folkerts. Niek turnden een goede wedstrijd, was zeer stabiel en maakte bijna geen fouten. Met name zijn brug en voltige waren erg sterk. Omdat hij op zaterdag turnde en de rest van zijn groep op zondag, was het voor hem nog even afwachten of hij door zou zijn naar de halve finales. De beste veertien jongens in zijn categorie mochten namelijk door. Uiteindelijk bleek Niek ruim voldoende punten te hebben om door te mogen naar de halve finale; hij eindigde op de negende plaats.

Zondag was het de beurt aan Merijn Streefkerk en Mark van Belzen.

Merijn komt uit in de categorie benjamin 10. Daarin turnen de jongste jongens. Het was al ontzettend knap dat Merijn de kwartfinale had weten te behalen in zijn eerste jaar. Maar ook in deze kwartfinale turnde hij alsof hij al jaren bezig is. Hij begon zeer sterk op sprong en op brug en had slechts wat kleine foutjes op voltige en ringen. Ondanks dat plaatste hij zich bij de beste 25 van zijn categorie door heel knap twintigste te worden.

Mark turnde zijn eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Hij turnde zeer stabiel tot het toestel voltige, waar hij helaas twee keer ten val kwam. Ondanks dat maakte hij zijn oefeningen prima af. Het was zeer spannend of hij het zou halen, want in zijn categorie mochten de beste vijftien door. Toen de namen opgelezen werden, duurde het erg lang voordat Mark eindelijk werd genoemd. Maar gelukkig: met zijn vijftiende plaatse mag ook hij door naar de halve finale.

Zo kan OKK terug kijken op een zeer succesvol weekend, waarbij alle drie de jongens die meededen ook door zijn naar de halve finale van het NK!

advertentie
advertentie