Heren OKK'70 pakken volle winst

5 april 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen vrijdag 7 maart speelde OKK weer een thuiswedstrijd. Het was al even geleden dat de Hardinxveldse heren een partij met winst hebben afgesloten. De vorige 2 wedstrijden waren tegen concurrenten voor het kampioenschap, en werden helaas verloren. Waar OKK ruim de eerste plaats bezet hielden, stonden ze nu op 3e plaats, wel met een wedstrijd minder. Een 4-0 overwinning zou betekenen dat de 1e plaats weer in zicht zou komen. De tegenstander uit Oost-Voorne staat in de onderste regionen en de opdracht was om in ieder geval het eigen spel te spelen. Leon verruilde zijn libero positie in om ook weer extra impulsen te geven aan de aanval over het midden. In de eerste set bleek al duidelijk dat het krachtverschil erg groot was. Ondanks een matige pass en slordige fouten aan de kant van OKK, ging de winst gemakkelijk naar de heren uit Hardinxveld (25-14). De 2e set verliep passend beter maar was OKK slordiger in de afronding van zijn aanval. De tegenstander wist alleen geen vuist te maken en verloor met 25-19. De derde set was een makkelijke prooi voor OKK, de winst ging met 25-12 naar de thuisploeg. De laatste set begon goed, maar Volley Voorne kwam langzaam terug in de wedstrijd. Waar bij de gasten alles goed te leek te gaan, liep het bij OKK iets minder soepel. Toch kwam de winst nooit in gevaar, met 25-21 werd de laatste set ook gewonnen. Met minder spel toch een 4-0 overwinning behalen is voor nu voldoende. Volgende week staat de wedstrijd tegen Capelle aan de IJssel op het programma. Zijn staan stevig op de 4e plaats en vormen een geduchte tegenstander. Een goed resultaat zal het kampioenschap een stuk dichterbij brengen.