Open Huizen Route

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

H'VELD - Het herstel van de woningmarkt is ingezet. Het vertrouwen neemt toe om een huis te kopen. Zaterdag 5 april is er weer Open Huizen Route, een prima moment om te zien wat er nu voor welke prijs te koop staat. Ook Alblasserwaard Makelaars en Taxateurs heeft diverse interessante woningen die deze dag vrijblijvend kunnen worden bezichtigd. Beide vestigingen van het kantoor zelf zijn geopend om vragen te beantwoorden over de woningmarkt, de mogelijkheden voor starters, de restschuldproblematiek of bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen.

Odar Alblas: ,,Ik kan gelukkig steeds vaker weer een 'Verkocht'-bord plaatsen. De gestage toename van het aantal transacties zegt iets over het consumentenvertrouwen in de woningmarkt. De economie zit langzamerhand weer in de lift en er is geen onzekerheid over wat Den Haag weer voor nieuwe

maatregelen zal afkondigen voor de woningmarkt. Er is sprake van politieke rust. Dit is echt een goed moment om een verhuizing niet langer uit te stellen. Met fikse huurverhogingen is een koopwoning opeens weer een optie geworden."

De betaalbaarheid is goed en ook de financieringsmogelijkheden lijken te verbeteren. ,,Banken stellen zich wat positiever op en durven langzamerhand weer wat maatwerk te gaan leveren. De restschuldproblematiek wordt opgepakt, onder voorwaarden kan deze worden meegenomen in een nieuwe hypotheek. Al eerder werd 50 miljoen vrijgemaakt voor Startersleningen. Allemaal ontwikkelingen die in de goede richting wijzen. De beschibare startersleningen in Hardinxveld-Giessendam en

Sliedrecht zijn interessant en een een positieve stimulans voor de lokale woningmarkt," aldus Odar Alblas.

Kijk voor de deelnemende woningen opwww.alblasserwaard.nl of kom langs op ons kantoor aan de Thorbeckelaan 1 in Sliedrecht of Peulenlaan 189 in Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie