Giessenburgse schrijft boek over de paus

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

GIESSENBURG - Over 'popster-paus' Franciscus schreef Monic Slingerland uit Giessenburg een boek. Ze heeft hem gevolgd tijdens het eerste jaar dat hij paus is. ,,Ik wilde precies weten wat hij dat eerste jaar heeft gedaan en gezegd."

Voor haar werk als redacteur bij dagblad Trouw was Monic Slingerland in Rome, toen paus Franciscus gekozen werd. Ze stond op het Sint Pietersplein toen op die woensdagavond 13 maart 2013 witte rook te zien was. In haar boek 'Paus Franciscus, het eerste jaar. Revolutie van tederheid' beschrijft ze wat er de maanden erna gebeurd is. Bekende beelden komen voorbij, zoals de vele omhelzingen met kinderen en gehandicapten. Ook de reis van paus Franciscus naar de Wereldjongerendagen in Brazilië, waarbij de Nederlandse studente Annemarie Scheerboom hem toesprak en ook een knuffel kreeg.

Het laatste hoofdstuk gaat over het bezoek dat de Nederlandse bisschoppen in december brachten aan de paus. Aan het eind van elk hoofdstuk staat een opsomming van wat de paus van dag tot dag gedaan heeft. ,,Zo kun je zien dat hij heel vaak moet omschakelen op zo'n dag. Het ene moment krijgt hij van Sepp Blatter van de wereldvoetbalbond een eigen voetbalshirtje met 'Francesco' erop. Het andere moment bezoekt hij zieke kinderen of ontvangt hij Poetin," zegt Monic Slingerland.

Monic Slingerland is historicus,studeerde Middeleeuwse geschiedenis in Utrecht. Zij publiceerde o.a boeken:Fietsen met God, Zeven vragen aan Augustinus.

Monic Slingerland, paus Franciscus, het eerste jaar. Revolutie van tederheid. Uitgeverij Adveniat, 19.50 euro.

advertentie
advertentie