Interne competitie schaakclub De Giessen en Linge 18 maart 2014

5 april 2014 om 00:00 Sport

Hans Kragten ging wel heel rigoureus Jaco Vonk te lijf met zeer aanvallend spel en offers. Dit bleek teveel van het goede. Jaco liet het kalm over zich heen komen en zonder al te grote inspanning wist hij de aanval te pareren en het punt vervolgens te pakken.

Louis Rutgers en Henk Boot speelden een onderhoudende partij die aanvankelijk gelijk opging. In het middenspel nam Henk het initiatief, kwam veel beter te staan maar het lukte Louis om in troebel water te vissen. Met de haven in zicht om de stelling gelijk te trekken ging Louis alsnog in de fout en zo kon Henk een zwaarbevochten overwinning boeken. De volgende wedstrijd mag hij in de derde cyclus proberen om Jaco Vonk pootje te lichten.

Bram Capelle speelde een prima partij tegen Tim Schakel en maakte het hem behoorlijk moeilijk. Tim wist pas in het eindspel zijn pion voorsprong in een punt om te zetten.

Hans Karelse maakt even een mindere periode door. Na zijn verlies vorige week tegen Jan de Jong was nu Tony Else hem de baas.

Anita van Bemmelen speelde wederom een sterke partij, nu tegen Milly Schakel. De partij ging lange tijd gelijk op maar in het middenspel wist Milly het initiatief te pakken. Met nauwkeurig spel boekte ze steeds meer voordeel. Het eindspel was vervolgens niet meer te houden voor Anita. Als Anita zo blijft spelen zal dit zeker binnen niet al te lange termijn punten voor haar gaan opleveren.

Jan de Jong verkreeg al in de opening voordeel tegen Zenun Cormehic. Dit voordeel gaf Jan niet meer uit handen en overtuigend trok hij dan ook de partij over de streep.

Hans Kragten-Jaco Vonk 0-1; Louis Rutgers-Henk Boot 0-1; Bram Capelle-Tim Schakel 0-1; Hans Karelse-Tony Else 0-1; Jan de Jong-Zenun Cormehic 1-0; Lemmy Schakel-Kees Bons 1-0; Anita van Bemmelen-Milly Schakel 0-1; Chris Tromp-Jan Donkersloot 1-0; Cees Visser-Bert den Boer 0-1

Nadat vorige week Jaco Vonk, Henk Boot en Tim Schakel zich hadden geplaatst voor de halve finale van de beker is nu ook de vierde halve finalist bekend.

Bekercompetitie

Nadat ook de tweede partij in remise was geëindigd moesten snelschaakpartijen de beslissing forceren in het duel tussen Marius de Wit en André van Wingerden. Pas bij de zesde (!) partij werd de winnaar bekend. André van Wingerden mag het in de halve finale opnemen tegen Jaco Vonk. Het andere treffen gaat tussen Tim Schakel en Henk Boot.

Meer nieuws is terug te vinden op de website http://www.giessenlinge.nl/

advertentie
advertentie