Hardinxveld pakt volle buit in blessuretijd bij Altena

5 april 2014 om 00:00 Sport

Hardinxveld heeft zaterdag kostbare punten gepakt door een nipte overwinning te boeken uit bij Altena. Het duel tussen twee machteloze teams had een doelpunt nodig om opengebroken te worden. Dat leek er niet van te komen tot de ploeg van trainer Ferry van Dijk in de slotfase opleefde. Met een paar fraaie reddingen leek de Altenadoelman de nul vast te houden maar moest zich gewonnen geven bij het laatste winnende schot van Hardinxveldspits Richard Zwakhals.

De punten waren belangrijk voor Hardinxveld dat zich in de middenmoot van de competitie zo snel mogelijk veilig wil spelen en Altena dat uit de gevarenzone moet zien te komen. Die positie leek op beide teams een verlammende uitwerking te hebben. Met veel balverlies in de opbouw werd het doel van de tegenstander amper bereikt. In de eerste helft was een schuiver van Danny van den Bout onder de doelman door net naast de paal het gevaarlijkste moment van Hardinxveld. Altena beperkte zich tot het missen van een voorzet vrij voor het doel op slag van rust. Direct na de pauze liet de thuisploeg met een soortgelijke actie Hardinxveld opnieuw even schrikken. Het WSB Solutions kreeg in het tweede deel een licht overwicht en dat werd versterkt na het inbrengen van Robin de Kok en Dennis van Es als verse wissels. Uit een vrije kans voor het doel maaide Richard Zwakhals de bal over het Altenadoel. Met het verstrijken van de tijd nam de spanning toe en toonde Hardinxveld in het laatste kwartier meer gevaar. Uit een voorzet van Robin de Kok kopte Eelke Kraaijeveld de bal naar de grond en redde de thuisdoelman knap. Ook het volgende schot van Eelke Kraaijeveld tikte de doelman net buiten de paal en een gekraakt schot van Vincent van Lopik leverde ook niet meer op dan een hoekschop. Met 90 minuten op de klok leek het duel onder de uitstekende leiding van de pas 21-jarige scheidsrechter Piket uit Dordrecht op een doelpuntloze deling uit te draaien. Door druk te houden op het uitverdedigen van de thuisclub lukte het Hardinxveld toch nog om de ultieme overwinning binnen te slepen. Op een schot van Richard Zwakhals van buiten de zestienmeter had de Altenadoelman het nakijken. Daarmee boekte Hardinxveld aan het slot een gelukkige 0-1 overwinning die de positie op de zevende plaats in de middenmoot versterkt.

Hardinxveld kan die positie verder versterken in de inhaalwedstrijd van komende zaterdag 29 maart met het bezoek van de nummer voorlaatst sc Everstein aan de Sluisweg. De aanvang is om 14.30 uur.