Slechte start breekt Vriendenschaar op

5 april 2014 om 00:00 Sport

Het 2e deel van de veldcompetitie begon voor koploper Vriendenschaar j.l. zaterdag met de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Noviomagum uit Nijmegen. In een teleurstellende wedstrijd begon de thuisploeg veel te slap aan de wedstrijd, (1-5 binnen 8 minuten), en die vroege achterstand heeft Vriendenschaar de gehele wedstrijd opgebroken.

Bij Vriendenschaar ontbrak rebounder Peter Visscher , waardoor Jorrit Muilwijk zijn competitiedebuut maakte. De beginfase van de wedstrijd werd gekenmerkt door de snelle voorsprong van de gasten uit Nijmegen, die mede dankzij 3 strafworpen op rij de snelle voorsprong van 1-5 namen.

Vriendenschaar moest dus in de achtervolging, en dat ging veel moeilijker als het publiek had verwacht.

Hoewel het CABholland-team aanvallend beter ging spelen en er ondanks de soms harde wind en regen goed werd gescoord, bleef het opportuun spelende Noviomagum meescoren.

De achterstand bleef 2 a 3 doelpunten, maar toen net voor de rust de achterstand van 8-11 door aanvoerster Wendy Kraaijeveld(schot) en Tjeerd Putters (strafworp) werd teruggebracht naar de ruststand van 10-11, leek het erop dat Vriendenschaar in de 2e helft de wedstrijd zou kunnen gaan beslissen.

Maar opnieuw had Noviomagum de beste start, het eerste schot was meteen raak, en na de snelle tegentreffer van Milou van Dijk, zorgden de gasten er door 3 rake afstandsschoten binnen enkele minuten voor, dat Vriendenschaar opnieuw in de achtervolging moest (11-15).

Na een raak schot van Mees v.d.Waal van Dijk bracht het trainersduo Kwakernaat/Streefkerk de geroutineerde Krista Kop in de ploeg die bij haar eerste actie meteen een strafworp kreeg. Zita Schröders bracht haar ploeg vervolgens door een raak afstandsschot op 14-15 en de gelijkmaker hing in de lucht. Maar na enkele gemiste doorloopballen was het toch weer Noviomagum dat raak schoot en na een door Sebastiaan de Jong gemiste strafworp werd het zelfs weer 14-17. In de laatste 10 minuten kregen de groenhemden nog voldoende kansen om alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar teveel kansen werden gemist ( waaronder een strafworp van Tjeerd Putters). In de laatste minuut van de wedstrijd werd het nog 16-17 , maar verder kwam de automatiseringsploeg niet.

Door de teleurstellende nederlaag is de koppositie nu overgenomen door KCR dat geen fout maakte en nu één punt meer heeft als Vriendenschaar.

A.s. zaterdag speelt Vriendenschaar de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst Tilburg.