Pittige nederlaag River Trotters dames

5 april 2014 om 00:00 Sport

H'VELD / G'DAM - Het door Hoek&Blok gesponsorde River Trotters dames 1 speelde zaterdag tegen CADY dames 2 in Capelle a/d IJssel.

Het damesteam uit Hardinxveld miste twee belangrijke centers en moest de wedstrijd beginnen met 6 dames. Gelukkig kon het team in de tweede helft versterkt worden met Rolinka Versluis, die later kwam.

De wedstrijd begon goed. Coach Arjan Lock koos ervoor te starten met een zone-verdediging. De teams leken aan elkaar gewaagd, maar al snel moesten de RT dames hun meerdere erkennen in de tegenstander. Het tempo lag hoog. Door de lengte en goed insnijden van de CADYdames kwamen zij makkelijker tot scoren. Ondanks een goede verdediging van de RT dames eindigde de ruststand in 30-10.

In de tweede helft bleven de Hardinxveldse dames hard werken tot het eind van de wedstrijd. De verdediging was veranderd in een man-to-man. Dit mocht niet meer baten: de eindstand was 55-28 voor CADY.