HKC slaat aanval op koppositie af

5 april 2014 om 00:00 Sport

Voor koploper HKC was de eerste wedstrijd van de tweede helft van de veldcompetitie meteen van cruciaal belang. Allereerst was het meteen het treffen met de enig overgebleven concurrent voor de koppositie in de tweede klasse, SDO uit Veldhoven, en voorts was het de eerste wedstrijd waarbij Peter van Houwelingen als trainer/coach van HKC op de bank zat. Het publiek was dan ook in grote getale op deze wedstrijd afgekomen en zij konden zien dat bij HKC Thomas aan de Wiel was teruggekeerd in de basis en dat Kelly de Bruin haar rentree maakte na lang blessureleed.

Na het beginsignaal van de Sleeuwijkse arbiter Joost de Jong tastten de ploegen elkaar in de eerste minuten wat af, waarna HKC al snel het initiatief nam. Een strafworp van Kees Baks betekende in de vierde minuut het eerste Hardinxveldse doelpunt, waar in no time vier doelpunten uit schoten aan werden toegevoegd waardoor HKC na een kwartier spelen een comfortabele 5-0 voorsprong had opgebouwd. De ploeg uit Veldhoven had van te voren aangekondigd om tegen de koploper te willen knallen, maar echt vuurwerk wisten de Brabanders niet te produceren. HKC bouwde gestaag de voorsprong uit en met name door doelpunten van de Hardinxveldse vrouwen werd de voorsprong uitgebreid naar 8-1. Hierna drong SDO meer aan en zij wisten uit een strafworp, vrije bal en ver schot in enkele minuten tijd terug te komen tot 8-4. In de laatste minuten voor rust sloeg HKC weer toe, met een belangrijke rol voor Miranda Rijnhout. Hierdoor ging HKC met een ruime 10-4 voorsprong de rust in.

In het begin van de tweede helft was HKC meteen weer de bovenliggende partij en door captain Emiel Deventer en wederom een vrije bal van Miranda Rijnhout werd de stand naar 13-4 getild. Aan SDO was hiermee wel duidelijk gemaakt dat er voor hen deze zaterdag niets te halen viel. Zo werd de wedstrijd met 15-6 beslist. Opvallend was dat SDO in deze wedstrijd liefst vijf keer vanaf de strafworpstip faalde, waar HKC één stip miste. In de slotfase scoorden beide ploegen nog om en om en bij het eindsignaal van de goed leidende Joost de Jong kon een 16-8 eindstand genoteerd worden, waarmee HKC haar ongeslagen status gemakkelijker dan vooraf gedacht wist te behouden.

De doelpunten van HKC kwamen uit handen van: Emiel Deventer (5), Miranda Rijnhout (4), Esther de Groot (3), Esther Bot (3) en Kees Baks (1).

A.s. zaterdag blijft HKC dicht bij huis en speelt in de Dordtse Amstelwijk tegen hekkesluiter KC Dordrecht. Aanvang van dit duel is 15.30 uur.