Afbeelding

Dames 1 River Trotters wint in spannend duel van Baros

5 april 2014 om 00:00 Sport

H'VELD-G'DAM - River Trotters Dames 1 traden zaterdag aan tegen Baros 3. In de uitwedstrijd werd makkelijk gewonnen van Baros uit Rotterdam, maar toen gaven zij zich niet makkelijk gewonnen; dat zou nu niet anders zijn. Uiteindelijk sleepte de Hoek en Blok formatie uit Hardinxveld er een zwaarbevochten overwinning uit: 54-53.

De 1e helft ging gelijk op. De dames van Baros maakten dankbaar gebruik van hun twee lange centers terwijl de dames van RT goed gebruik maakten van de snijdende mensen. Ruststand 30-26.Doel was in het 3e kwart om niet te verzaken en de voorsprong uit te bouwen. Helaas ging dit niet zonder slag of stoot en bleef de voorsprong maar 4 punten, waardoor alles nog mogelijk was. De wedstrijd werd ook steeds harder en beide teams werden daar ook terecht op aangesproken door de scheidsrechter.

De Hoek en Blok formatie kreeg nog een domper te verwerken toen Regina uitviel met een enkelblessure en nog maar met 6 dames overbleven.

Met nog 1 kwart te gaan was de voorsprong nog steeds maar 4 punten. Afgesproken om met z'n allen keihard te werken en rust te bewaren begonnen de dames vol goede moed aan het laatste deel van de wedstrijd. Dit wierp in eerste instantie ook z'n vruchten af; de voorsprong werd uitgebouwd tot 7 punten. Er werd keihard gewerkt zowel in de aanval als de verdediging. De jonge en snelle meiden van Baros gaven echter niet zomaar op en roken nog steeds een overwinning. Dit resulteerde in een sterke en goede press waar de RT dames veel moeite mee hadden. Ook in de aanval werd Baros steeds sterker, waardoor er vaak aan de noodrem getrokken moest worden. Dit resulteerde in vrije worpen.

Met nog 2 minuten te spelen was de voorsprong voor de Hoek en Blok formatie 5 punten, wat normaal gesproken nooit meer weggegeven mag worden. Helaas werd de verdediging van Baros nog strakker en feller wat resulteerde in balverlies bij de thuisploeg en scores voor de Rotterdamse vrouwen. Met nog een paar seconden op de klok en een stand van 54-53 mocht Baros zelfs nog op de vrije worplijn plaats nemen. Het zou toch niet zo zijn dat alsnog de wedstrijd uit handen werd gegeven? De eerste vrije worp ging mis. De tweede; een score betekende verlenging en een misser de overwinning mits er goed uitgebokst en gerebound werd. De spanning was om te snijden. Gelukkig gebeurde het laatste en sleepte de Hoek en Blok formatie er een zwaar bevochten overwinning uit. Eindstand 54-53