Hardinxveld scoort niet tegen Everstein

5 april 2014 om 00:00 Sport

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld heeft zaterdag geen verschil kunnen maken in het inhaalduel met de in degradatienood verkerende sc Everstein. De ploeg van trainer Ferry van Dijk werd aan de eigen Sluisweg nauwelijks gevaarlijk en ook de bezoekers hadden het vizier niet op scherp staan. Dat aan het slot de 0-0 nog op het scorebord prijkte wekte dan ook weinig verbazing na een wedstrijd die de boeken in kan om snel te worden vergeten.

De achterstallige wedstrijd tussen middenmoter Hardinxveld en nummer voorlaatst sc Everstein kon in het eerste half uur nog wel boeien. Hardinxveld zou zich bij winst vrijwel zeker veilig spelen en nam ook het initiatief. In de diepte schoot Robin de Kok op de doelman en verdween een volley van Richard Zwakhals net over het Eversteindoel. Ook een schot van Marek Verweij pareerde de Eversteindoelman. Daarna was het de beurt aan de bezoekers die een paar hoekschoppen forceerden. Bijna was het raak toen de bal na een scrimmage naast het doel van Hardinxveld rolde. Het duel zakte een kwartier voor de rust helemaal weg. Meer dan een afzwaaier van Danny van den Bot langs de kruising viel er niet te beleven. De wedstrijd had een doelpunt nodig om open gebroken te worden. Zowel de ploeg van WSB Solutions als de gasten kwamen daar ook in het tweede deel niet aan toe. Een voorzet van Vincent van Lopik werd door Richard Zwakhals over gekopt en ook een afstandschot van Christian Verschoor trof geen doel. Met twee mogelijkheden die de gasten over en naast schoten was er toch nog even gevaar voor het doel van Hardinxveld.

Lars Coerts kwam in de ploeg voor Robin de Kok en de aan zijn knie geblesseerde Robert Bezemer moest zich laten vervangen door Kelvin van Es. Dat geen doelpunten beide partijen een punt zou opleveren maakte de slotfase nog minder fraai dan de wedstrijd al was. Door de 0-0 deling blijft Hardinxveld nummer zeven op de ranglijst met 29 punten uit 21 wedstrijden. Met nog drie thuis- en twee uitwedstrijden voor de boeg heeft Hardinxveld nog een paar punten nodig om zich definitief veilig te spelen. De volgende gelegenheid krijgt Hardinxveld komende zaterdag 5 april opnieuw thuis met het bezoek van de nummer vier Tricht aan de Sluisweg.

Opstelling: Marco van der Linden, Vincent van Lopik, Christian Verschoor, Robert Bezemer (75'Kelvin van Es), Wouter Romeijn, Marek Verweij, Dennis van Es, Danny van den Bout, Joran Schröder, Richard Zwakhals, Robin de Kok (60'Lars Coerts).

advertentie
advertentie