Afbeelding
Archief BDU Media

HKC walst over KC Dordrecht heen

5 april 2014 om 00:00 Sport

H'VELD-G'DAM - HKC ondervond zaterdag maar weinig tegenstand van KC Dordrecht. HKC had de thuiswedstrijd met 26-7 gewonnen en wist wat er te doen stond. KC Dordrecht was in de zaal naar de 4de klasse gedegradeerd en ook coach Benno Snaphaan van KC Dordrecht had onlangs al eens aangegeven dat de 2de klasse op het moment te hoog gegrepen is voor zijn ploeg.

HKC begon voortvarend aan de wedstrijd en stond binnen no-time met 0-2 voor. Ondanks een lastige wind wist HKC toch gemakkelijk de korf te vinden. Met name Emiel Deventer had de eerste helft het vizier op scherp staan. HKC stoomde door naar 0-7j. Na 20 minuten weet KC Dordrecht te scoren. De puntjes worden weer op de i gezet en HKC loopt verder uit. Kelly de Bruin liet weer zien helemaal terug te zijn en had ook met enkele intercepties in de verdediging en zuivere schoten en een fraaie doorloopal een belangrijke bijdrage aan de ruststand van 3-15.

Na de rust weet HKC iets minder de korf te vinden, toch worden er nog wat fraaie acties getoond. Tomas aan de Wiel is op dreef in de 2de helft en ook worden er door de dames nog een paar doorloopballen netjes afgerond. Met nog 10 minuten te spelen is het inmiddels 5-23 en besluit coach Peter van Houwelingen de junioren ook nog wat speeltijd te gunnen. Aron Versteeg, Twan Advocaat en Eva aan de Wiel komen er in en Twan Advocaat weet nog een schot te scoren. Zo wint HKC overtuigend met 5-26.

Op 12 april speelt HKC weer een belangrijke thuiswedstrijd in de jacht naar het kampioenschap tegen OZC. Aanvang: 16:00 uur.

Scores HKC:

Emiel Deventer (6), Esther Bot (4), Tomas aan de Wiel (3), Kelly de Bruin (3), Stefan de Groot (3), Kees Baks (2), Miranda Rijnhout (2), Esther de Groot (2) en Twan Advocaat (1).

advertentie
advertentie