Open garage dag bij Autobedrijf de Groot

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

NOORDELOOS - Een familiebedrijf met een rijke historie, dat mag je zonder overdrijven wel zeggen over Autobedrijf De Groot. 85 jaar autogeschiedenis in Noordeloos en aan dat memorabele feit wordt op zaterdag 5 april feestelijk aandacht besteed.

Henny de Groot, de huidige eigenaar vertelt dat in 1929 zijn overgrootvader Bastiaan de Groot het pand aan de Botersloot bouwde, toen nog Hoogeind nr. 264. Het autobedrijf is daar nog steeds gevestigd. Het was destijds een rijwielhandel, taxibedrijf én een timmermanswerkplaats. Zijn opa Jan de Groot begon in dat jaar als rijwielhersteller in een kleine schuur en reed ook met de taxi, die indien nodig snel tot ambulanceauto moest worden omgebouwd om zieken en gewonden uit de gehele omgeving zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te vervoeren. Het taxibedrijf nam een belangrijke plaats in het dorp in.

Jan de Groot heeft vele bruidsparen in zijn auto gereden en ook bij een begrafenis was het De Groot die voor het vervoer zorgde. Een lange rij zwarte auto's bij een uitvaart was toen nog vrij gebruikelijk. Ook werden er in die jaren in de winkel huishoudelijke artikelen verkocht, zoals lampen, strijkijzers, stoppen, etc. Voor de winkel stond de bekende Essopomp waar benzine getankt kon worden. Destijds was het hebben van een telefoonaansluiting nog geen gemeengoed, bij Jan de Groot werd dan ook van de telefoon gebruik gemaakt door velen van zijn dorpsgenoten.

Volgens Henny begon zijn vader Bas in de jaren vijftig al met de handel in auto's toen hij nog op school zat en geen rijbewijs had. In 1955 is de de Groot BOVAG lid geworden en is occasions gaan verkopen met BOVAG garantie, het bedrijf groeide en werd een aantal keren verbouwd en uitgebreid. De Groot beschikt tegenwoordig over een eigen plaatwerkerij en spuiterij, uitgerust met de modernste apparatuur en het bedrijf richt zich nu helemaal op de in- en verkoop, APK keuringen, onderhoud en (schade) reparatie van auto's. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een multifunctioneel BOVAG erkend autobedrijf.

Henny, de vierde generatie De Groot, heeft inmiddels al ruim 25 jaar de dagelijkse leiding in handen, hij wordt daarbij bijgestaan door zijn echtgenote Klazien en een team van vakkundige monteurs. Zij zetten op zaterdag 5 april alle deuren van de garage open en nodigen iedereen uit een kijkje te komen nemen. Ook zijn er deze dag een aantal unieke en bijzondere auto's te bewonderen; 85 jaar autohistorie special voor dit jubileum in de showroom. Van een originele Packard uit de dertiger jaren tot een prachtige Lamborgini van recenter datum.

'Wie jarig is, trakteert!' Er zijn de komende maanden dan ook een aantal leuke acties bij Autobedrijf De Groot. Bij aankoop van een auto krijgt iedereen een brandstofwaardebon van € 85,- kado en bij elke beurt, reparatie of APK ligt er een verrassing klaar in de auto van de klanten. Bovendien doneert het autobedrijf voor elke bezoeker die zij op 5 april mogen begroeten, een euro aan het Noordelose zwembad 'de Spettertuin'.

Voor meer informatie: www.degrootauto.nl

advertentie
advertentie