Dames LTC de Merwede starten sterk

7 april 2014 om 00:00 Sport

Het in de tweede klasse uitkomende damesteam van LTC de Merwede startte de competitie op het eigen tennispark aan de Peulenlaand tegen het sterke TV Unilever uit Rotterdam. De dames speelden sterk en wonnen de eerste wedstrijd overtuigend met 4-1.

Het damesteam wordt al een aantal jaar gesponsord door Sanidump en voor dit seizoen zijn de dames door de trouwe sponsor in het nieuw gestoken. Dat werd eerst op de foto vastgelegd en daarna kon de wedstrijd beginnen. Het spits werd afgebeten door Kristel Boon die de eerste single voor haar rekening nam. Zij trof een sterke opponente aan de overkant van het net. De speelster waren aan elkaar gewaagd en dat uitte zich in grillige setstanden. Kristel Boon won de eerste set met 6-1, maar in de tweede set waren de rollen omgedraaid. De Rotterdamse speelster won met liefst 6-0. En zij zette dat goede spel in de beslissende derde set voort. Kristel Boon kwam met 5-2 achter, maar bleef rustig en positief. Zij herpakte zich en ging steeds beter spelen. Ze won 5 games op rij en won de derde set met 7-5. Daarmee werd de wedstrijdscore op 1-0 gebracht,

De tweede partij was de eerste dubbelpartij. Saskia Boon en Mirijan van Milligen speelden die partij. Zij speelden zeer geconcentreerd en fantastisch tennis tegen het sterke Rotterdamse dubbel. De krachtsverschillen waren nu ook gering, maar met twee keer 6-4 werd ook deze tweede partij gewonnen: 2-0.

Captain Linda Geelen speelde de tweede single. In deze partij waren de krachtsverschillen wat groter. Het werd een leuke partij, waarin het voor Linda Geelen zaak was de concentratie vast te houden. Daarin slaagde ze prima en met de ruime zege van 6-1 en 6-3 werd ook de derde partij van de dag gewonnen en was de wedstrijdoverwinning een feit.

Kristel Boon en Sandra Geelen speelden samen de tweede dubbelpartij. Dit duo startte stroef en kwam niet echt in het spel, mede door het sterke spel van het dubbel van TV Unilever. De Rotterdamse dames wonnen deze partij met ruime cijfers: 0-6 en 2-6 en brachten de stand op 3-1.

De laatste partij werd gespeeld door Linda Geelen en Saskia Boon. Het werd een leuke partij tegen de sportieve en gezellige Rotterdammers. Het Hardinxveldse duo was net iets sterker en won met twee keer 6-3 en daarmee was de 4-1 overwinning een feit.

advertentie
advertentie