Orchis organiseert uitvaartbeurs

8 april 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - Orchis Uitvaartzorg organiseert zaterdagmiddag 12 april een beurs in het recent geopende uitvaartcentrum aan de Molendijk 69. ,,We bieden iedereen de gelegenheid om in een informele sfeer een kijkje te komen nemen en zich te oriënteren op het gebied van uitvaarten en alle zaken die daar verband mee houden", aldus Thea de Jong-Van Noordennen. De uitvaartbeurs is geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Door Ria Scholten

Het uitvaartcentrum is gerealiseerd op dijkhoogte en sfeervol ingericht. De kleurstelling van het interieur, in verschillende tinten lila, is afgestemd op de huisstijl van Orchis. ,,De ruimte kan worden gebruikt voor het opbaren van de overledene, het condoleancebezoek en de plechtigheid die aan de uitvaart voorafgaat", vertelt Thea. ,,De direct nabestaanden kunnen dan plaatsnemen op de bank die hen, naast de gewenste privacy, de mogelijkheid biedt om letterlijk met elkaar te rouwen."

Met de opening van het stijlvolle uitvaartcentrum is voor Thea het plaatje compleet. ,,De liefde voor het vak staat bij mij voorop. Dit is wie ik ben en wat ik heel graag wil doen. Verdriet kun je niet wegnemen, maar wel verlichten door mensen praktische zaken uit handen te nemen", vertelt ze. ,,Komende zaterdag gaan we nog een stapje verder met een breed scala aan informatie over alle zaken die met het definitieve afscheid te maken hebben."

,,De Gemeente Sliedrecht geeft antwoord op vragen op het gebied van grafuitgifte en tarieven. Ook notaris Mr. K.A.J. Koppelaar is aanwezig. Hij geeft informatie over de mogelijkheden met betrekking tot nalatenschappen", vertelt Thea. ,,Art & Flowers is aanwezig met een aantal voorbeelden van afscheidsbloemwerk. Harvas Natuursteen verzorgt een presentatie over grafmonumenten en toebehoren en geeft informatie met betrekking tot het onderhoud. Haars Rouwservice is aan de achterzijde van het pand aanwezig met een rouw- en een volgwagen. Wie kiest voor een traditionele wijze van vervoer naar zijn of haar laatste rustplaats kan kiezen voor een rouwkoets van Stalhouderij Laheij."

,,Mensen kiezen er steeds vaker voor om een uitvaartplechtigheid in een reportage vast te leggen. Bij de stand van Sjanie Gonlag Fotografie zijn zaterdag een aantal voorbeelden te zien", vervolgt Thea haar uitleg. “Jewel Concept maakt gedenksieraden met bijvoorbeeld een subtiele vingerafdruk van de overledene. De stand van Geschenk Idee biedt plaats aan urnen in vele stijlen van modern tot klassiek. Graag wil ik de aandacht vestigen op de mogelijkheid om persoonlijke wensen met betrekking tot de uitvaart vast te leggen in een speciaal uitvaartcodicil."

,,Uitgebreide informatie over de diensten van Orchis Uitvaartzorg staat vermeld op de website: www.orchisuitvaartzorg.nl. Het telefoonnummer waarop Thea dag en nacht bereikbaar is: 0184-701200 of 06-10375110."

Foto-onderschrift: Het recent geopende uitvaartcentrum van Orchis is sfeervol ingericht.

advertentie
advertentie